Odkud bere Paroubek peníze na kampaň? Novináři zjistili nepěkné věci

25.08.2018 11:08

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se po letech pokoušel vrátit do strany, neúspěšně. Pak chtěl vstoupit s podporou strany do Senátu. Od sociálních demokratů však oficiální podporu nezískal. Na Ostravsku však Paroubka ČSSD přece jen podpořila a sehnala pro něj podpisy, které mu umožnily vstoupit do boje o Senát jako nezávislý kandidát. A zatímco měl problém se sháněním politické podpory, peníze mu, zdá se, nescházejí. Sobotní MF Dnes se podívala, odkud Paroubek bere peníze. A narazila dokonce na mafiána a na gang.

Odkud bere Paroubek peníze na kampaň? Novináři zjistili nepěkné věci
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Jiří Paroubek by se rád vrátil do horních pater politiky. Zkouší to přes Senát Parlamentu ČR. Politicky musel řešit problém. ČSSD, kterou před lety vedl, ho odmítla oficiálně podpořit. Ostravská ČSSD však byla jiného názoru a pro Paroubka mezi lidmi sehnala podpisy jako pro nezávislého kandidáta.

Ale zatímco se sháněním politické podpory měl Paroubek problém, finanční problémy ho podle všeho netrápí. Na kandidátském transparentním účtu má asi půl milionu korun. Kde je vzal? 200 tisíc dostal od svého přítele a kmotra své dcery Petra Bendy, jenž byl dlouhá léta považován za velkého Paroubkova spojence jak v ČSSD, tak v jeho pozdější straně LEV 21.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Před týdnem dokonce čtvrt milionu poslal Petr Michek. Jeho jméno se v minulosti objevilo v případu takzvaného Toflova gangu. Ten podle obžaloby vydíral podnikatele a Michek proti němu svědčil. Sám ale tehdy připouštěl, že s členy organizované skupiny jistou dobu spolupracoval. Byť nedobrovolně, byl prý totiž vydírán. Ještě předtím ovšem Michek sám před soudem stanul v případu vedoucím k expremiérovi Stanislavu Grossovi. Soud ho nejprve odsoudil a později pravomocně zprostil obžaloby, že jako likvidátor poškozoval věřitele firmy Lavimont. Z té za zvláštních okolností byly vyvedeny akcie strojírenské firmy Královopolská RIA, které doputovaly do firmy, v níž měl podíl Gross. Michek z transakce naopak vinil původního majitele Lavimontu a soud se jednoznačného výsledku nedopátral,“ napsal deník.

Dnes se prý Michek živí jako právník a developer, a Paroubka považuje za velkého českého levicového politika. Stejně se dívá na současného prezidenta Miloše Zemana. Tito pánové jsou podle podnikatele a právníka jedněmi z největších českých politiků současnosti. A kdyby Paroubek potřeboval víc peněz, aby uspěl v senátních volbách, pošle mu prý další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…