Odměny úředníků? Na to se ptejte jinde, napsala hejtmanka Středočeského kraje. Přidala důvody

02.10.2020 10:55

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová čelila na svém profilu na PL dotazu ohledně v médiích často propíraných odměn úředníků. „Na odměny zaměstnanců krajského úřadu, které máte patrně na mysli, se musíte zeptat ředitele Krajského úřadu Středočeského kraje. Politici, tedy ani já, o nich nerozhodují a ze zákona ani nesmějí rozhodovat,“ sdělila naší čtenářce.

Odměny úředníků? Na to se ptejte jinde, napsala hejtmanka Středočeského kraje. Přidala důvody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Hejtmanka Středočeského kraje byla médii obviněna, že krajský úřad vyplácí svým zaměstnancům nestandardní odměny za mimořádně odvedenou práci. Server Seznam Zprávy přinesl informaci, že minimálně dvěma úředníkům bylo například jednorázově vyplaceno přes 500 tisíc korun. Tuto prémii měli dostat až poté, co dali na úřadu výpověď. Další úředníci podle serveru mají dostávat měsíční prémie až 85 tisíc korun.
 
 
Jaroslava Pokorná Jermanová již dříve uvedla, že odměny nejsou v její kompetenci. „Někteří novináři dobře vědí, že nepíšou pravdu, někteří politici o svých vlastních slovech vědí totéž – jenže před volbami se hodí cokoli,“ stálo v tiskové zprávě vydané klubem středočeských zastupitelů za ANO.
 

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 30.9.2020)

73%
27%
hlasovalo: 25636 lidí
 
Na toto téma se hejtmanky zeptala i naše čtenářka. „Předpokládám, že odměny úředníkům platíte z našich peněz. Nemáte dojem, že by je šlo utratit ve prospěch nás, když už jdou z naší kapsy? A víte, co je mi nejvíc divné, že nechcete zveřejnit za co přesně takové odměny byly vyplaceny. Proč podle vás nemáme právo to vědět?“ ptala se. 
 
„Děkuji za dotaz, ale na odměny zaměstnanců krajského úřadu, které máte patrně na mysli, se musíte zeptat ředitele Krajského úřadu Středočeského kraje. Politici, tedy ani já, o nich nerozhodují a ze zákona ani nesmějí rozhodovat. Podle mého názoru je to tak správné. Ředitel úřadu je ten, kdo je odpovědný za plnění úkolů, které kraj podle zákona má, a zároveň má pravomoc za tyto úkoly udílet odměny zaměstnancům, chcete-li úředníkům,“ vysvětlila hejtmanka. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…