Odpadlík Dryml hrozí pěstí k ČSSD: Ještě uvidíte, co přijde

02.08.2012 9:13

Vladimír Dryml se nejspíš chystá definitivně prásknout v ČSSD dveřmi a přejít k Zemanovcům. S sebou hodlá stáhnout i senátory, kteří v rozporu se stranickou linií podpořili prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana. Dnes se zúčastní tiskové konference Zemanovců a tajemně slibuje: „To ještě nevíte, co všechno přijde.“

Odpadlík Dryml hrozí pěstí k ČSSD: Ještě uvidíte, co přijde
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

„Už mi s ČSSD došla trpělivost,“ říká senátor Vladimír Dryml. Senátor z Vrchlabí se možná chystá opustit řady sociálních demokratů již dnes, kdy má vystoupit na tiskové konferenci Strany práv občanů. Zemanovci mu podle spekulací MF DNES nabídli post lídra pro krajské volby v Královéhradeckém kraji.

Dryml již v minulosti čile spolupracoval s čestným předsedou strany Milošem Zemanem, kterému sháněl podpisy senátorů pro prezidentskou kandidaturu. Dnes se prý chystá zveřejnit jména senátorů, kteří svůj podpis pod návrh připojili. Tím je podle deníku stáhne s sebou, protože předseda ČSSD Bohuslav Sobotka jednoznačně řekl, že jediným prezidentským kandidátem strany je Jiří Dienstbier.

Má se jednat například o senátora Jaroslava Palase, který již beztak stranické vedení dlouho kritizuje, Jaroslava Sykáčka nebo Miroslava Krejču. Ten možnost přestupu připustil i oficiálně. „V nejbližší době budu s předsedou klubu řešit svou budoucnost,“ řekl MF DNES. Mohl by tak následovat kolegyni Jiřinu Rippelovou, která již přestoupila oficiálně. Podpis pod Zemanovu kandidaturu ale připojili i další sociálně demokratičtí senátoři.

Odchody podrývají jednotu ČSSD před krajskými volbami, v situaci poklesu preferencí. „Vedení strany se tím musí zabývat,“ říká místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Někteří lidé však podle něj mohou být nespokojení  proto, že se nedostali na kandidátky. On sám prý byl Drymlem osloven k podpoře Miloše Zemana, ale ačkoliv podpis zvažoval, nakonec zůstal loajální vůči straně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…