Odsouzený pacient: Neplatil poplatky, jde sedět

02.05.2012 11:19

Ostravský okresní soud dnes poslal do vězení na 18 měsíců pětapadesátiletého Antonína Steckera, který se nechával léčit v nemocnicích, ale neplatil poplatky a za nadstandardní služby. Dluží prý dohromady přes 200.000 korun. ČTK to potvrdil mluvčí soudu Alexandr Dadam. Rozsudek ještě není pravomocný. Odsouzený i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Odsouzený pacient: Neplatil poplatky, jde sedět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokoje na lůžkových oddělení jsou přeplněny

Soudkyně Steckera uznala vinným jen z části obžaloby. Podle ní dlužil v sedmi desítkách nemocnic v Česku nejen za nadstandardní služby, ale i za neuhrazené regulační poplatky. V těchto případech se ale nepodařilo prokázat, že by nemocnice zneužíval, protože byl skutečně nemocný a podstupoval léčbu.

Stecker byl odsouzen za podvod. Podle soudkyně si objednal ve 27 případech nadstandardní služby, i když věděl, že na ně nemá peníze. Za to dluží více než 141.000 korun. Ve zbývajících bodech obžaloby, které se týkaly nezaplacených regulačních poplatků, byl obžaloby zproštěn. Dluh ale musí uhradit. Nemocnice ho budou vymáhat v občanskoprávním řízení.

Touží po opečovávání, tvrdí znalec

Muž podle obžaloby od konce roku 2007 do listopadu loňského roku prakticky nepřetržitě žil v nemocnicích. Když jednu opustil, někdy ve stejný den, jindy do týdne, nastoupil do další. Celkem se nechal hospitalizovat dvaadevadesátkrát, vystřídal 68 nemocnic.

Pětapadesátiletý Stecker vinu odmítá. Tvrdí, že sice v nemocnicích dluží, ale maximálně 5000 korun. Podle znalce obžalovaný trpí Münchausenovým syndromem a patologicky touží po tom, aby byl v nemocnicích opečováván.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…