Odsouzený poslanec Wolf je prý nejspíš kosmonaut

28.01.2012 7:14

„Politik je často jen vyšší formou alergenu,“ píše Blesk a svoje tvrzení dokazuje na příkladu exposlance ČSSD Petra Wolfa. Podvody a falešným účetnictví získali manželé Wolfovi 11 milionů korun na úkor státu. „Alergická reakce přišla včera: Ostravský soud poslal Wolfa za zneužití státní dotace do vězení na pět let,“ dodal bulvár.

Odsouzený poslanec Wolf je prý nejspíš kosmonaut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

K Wolfové byl soud shovívavější a vyměřil jí dvouletý podmíněný trest odnětí svobody. Manželé navíc musí zaplatit 1,2 milionů korun. Oba se proti verdiktu odvolali a případem se bude dále zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Podle soudu manželé Wolfovi vydělali 11 milionů korun podvodem na ministerstvu životního prostředí. Jejich firma získala dotace na dva projekty v rámci programu na podporu vědy a výzkumu.  Projekty řešily ochranu přírody a nakládání z odpady. Většinu textu však manželé opsali a dotace získali na základě lživých informací.

„Celá kauza je politicky motivovaná,“ brání se Wolf. Soudce Mucha má na to však jiný názor. „Když někdo účtuje 100 tisíc korun neexistující firmě a proplácí si neuskutečněné cesty, není na tom nic politického,“ řekl Mucha. Bulvár nazval Wolfa kosmonautem, když se mu „podařilo“ za dva dny ujet 56 tisíc kilometrů. Mezi další fígle manželů patří odměna milion korun za odborné studie, které jsou volně dostupné na internetu. Peníze také dostávala neexistující firma, na projektech se měly podílet vysoké školy, které Wolf nikdy neoslovil, a experti, kteří o žádné spolupráci nic nevědí. Falešné účetnictví a cesty do zahraničí, které neměly s výzkumem nic společného, jsou už jen třešničkou na dortu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…