Okamura: Dobrá zpráva. Politický islám bude v Rakousku zločin. Vídeň zavede detenční vazby pro islamisty

25.11.2020 14:16

„Politický islám má být v Rakousku trestný. Podezřelí z terorismu budou moci být posláni do preventivní vazby a další zbaveni občanství. To jsou kroky, které prosazuje tamní vláda,“ informoval Tomio Okamura na facebooku s tím, že SPD dlouhodobě prosazuje zákaz propagace nenávistné islámské ideologie a zákaz islámského zahalování na veřejnosti. SPD chce rovněž zabránit přílivu muslimských imigrantů a potenciální džihádisty plánuje deportovat.

Okamura: Dobrá zpráva. Politický islám bude v Rakousku zločin. Vídeň zavede detenční vazby pro islamisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle Tomia Okamury platí jednoduchá rovnice. „Když zde nebudou muslimští imigranti, nebude u nás podhoubí pro islámský terorismus,“ myslí si předseda hnutí SPD. 
 
Sám pojem politický islám je prý poněkud problematický. „Dle teorie politického islámu lze od islámu oddělit politické a nepolitické prvky. V politických prvcích je například právo šáría či džihád, nepolitické jsou modlitba či almužna. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Ve skutečnosti je islám ale jenom jeden a pokud bychom z něj odstranili politické prvky jako džihád, šáría a podobně, moc z něho nezůstane. Pokud ale zákaz politického islámu bude znamenat zákaz šíření nenávistných prvků islámské ideologie, je to krok správným směrem. Je to tedy určitý mezikrok, který jde správným směrem, ale zastavil se na půli cesty,“ napsal Okamura. 
 

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí
Zveřejnil také další návrhy rakouské vlády. Mezi ty patří například to, že propuštění islámští radikálové by měli být napříště i na svobodě preventivně sledováni s pomocí elektronických zařízení. „Osoby stíhané kvůli teroristickým činům bude možné umísťovat do speciální preventivní vazby. Do ní budou moci být posláni i ti, kteří si svůj trest za terorismus už odpykali, ale budou stále považováni za radikální a nebezpečné. To je jistě pokrok, ale podle nás by takoví lidé měli být buď ve vězení nebo deportováni,“ myslí si Okamura. 
 
Dalšími body balíčku je podle Okamury opatření je možnost odejmutí rakouského občanství osobám odsouzeným v souvislosti s terorismem. Snadnější má být uzavírání extremistických spolků nebo zařízení, která se podílejí na teroristické propagandě, úřady by měly mít k dispozici seznam imámů. Orgány mají také napříště přerušit finanční toky muslimským organizacím ze zahra
 
„Kroky Rakouska jdou správným směrem, i když zdaleka nejsou dostatečné,“ uzavírá předseda SPD. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…