Okamura: Kalousek posílá důchodce do hrobu

04.10.2013 12:31

Pravidelná glosa Tomia Okamury je sice stručná, ale již tradičně řízná. Nazval ji: „Konec bordelu“. Tentokrát si všímá neúcty minulé vlády k seniorům. Kritizuje nízkou valorizaci důchodů a zrušení slevy na dani pro pracující důchodce. Kalousek podle něj seniory posílal do hrobu..

Okamura: Kalousek posílá důchodce do hrobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura představil další kandidáty do voleb za hnutí Úsvit přímé demokracie

„Minulá vláda tu dělala škrty na důchodcích, které bych nazval hyenismem,“ píše doslova Okamura, předseda hnutí Úsvit přímé demokracie. Svůj názor v glose, kterou poslal ParlamentnímListům.cz, také zdůvodňuje.

„Nejenže se snižovaly důchody a těm nejchudším seniorům se i přes inflaci přidávají doslova jen koruny,“ uvádí Tomio Okamura a kritizuje pravicovou vládu Petra Nečase i za další krok.

„Vláda navíc zrušila slevu na dani pro pracující důchodce. Podotýkám, že základní slevu na dani z příjmu mají u nás úplně všichni - tedy až na důchodce. Místo toho, abychom podporovali aktivní stáří a využili jsme bohatých zkušeností našich seniorů, posílají je Kalousek a spol do hrobu,“ napsal Okamura. Titulek glosy: „Konec bordelu“ slibuje nápravu.

Celá glosa Tomia Okamury:

Minulá vláda tu dělala škrty na důchodcích, které bych nazval hyenismem.

Nejenže se snižovaly důchody a těm nejchudším seniorům se i přes inflaci přidávají doslova jen koruny. Vláda navíc zrušila slevu na dani pro pracující důchodce. Podotýkám, že základní slevu na dani z příjmu mají u nás úplně všichni - tedy až na důchodce. Místo toho, abychom podporovali aktivní stáří a využili jsme bohatých zkušeností našich seniorů, posílají je Kalousek a spol. do hrobu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…