Okamura: Neuvěřitelná drzost migrantů na Kanárských ostrovech. Nikdo je sem nezval, ať se vrátí, odkud přišli

12.02.2021 20:06

Španělsko v současné době řeší problém na Kanárských ostrovech, kde se obyvatelé bouří proti přílivů běženců. „Ostrov Gran Canaria se ocitl na pokraji výbuchu násilí mezi místními obyvateli a migranty. Od loňského podzimu proudí na ostrov tisíce běženců,“ citoval týdeník Focus předseda hnutí SPD Tomio Okamura na svém facebooku.

Okamura: Neuvěřitelná drzost migrantů na Kanárských ostrovech. Nikdo je sem nezval, ať se vrátí, odkud přišli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

V posledních dnech došlo k vážnému vyhrocení situace. Jak informuje španělský deník El País, stav v některých záchytných centrech se ze špatného změnil ve strašný. Uprchlíci, kteří dříve byli internováni i v přístavech, školách a hotelech, se totiž nově přesunují do velkých záchytných center. Objevuje se údajně strach z deportace, dochází k protestům a hrozbám hladovkou, sebepoškozováním a dokonce sebevraždami. Jak El País informuje, minimálně ve dvou centrech byly v rukou migrantů k vidění slogany, jako „Smrt, nebo Evropa“, či „Kanáry jsou vězením pro migranty“.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Neuvěřitelná drzost. Na Kanárských ostrovech se množí manifestace běženců proti jejich převozu do nových migračních center na těchto španělských ostrovech v Atlantiku, kam loni dorazilo z Afriky přes 23 000 migrantů. Nelegální imigranty sem nikdo nezval, ať se vrátí, odkud přišli. Oni porušují zákony, vnikli do země nelegálně a budou si klást podmínky? I když jsou ubytováni v hotelích? Nelegální imigranty deportovat,“ říká jasně Okamura.
 

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí
Momentálně je na ostrově asi 11 tisíc běženců, většina jich žije v hlavním městě Las Palmas a také poblíž Maspalomas, turistického města na jihu ostrova. Místní obyvatelé tvrdí, že kvůli migrantům razantně klesá bezpečnost na ostrově.
 
Některé hotely si na ostrovech prý dokonce pronajal stát a ubytoval v nich migranty, kteří dorazili na lodích ze severní Afriky. „Většina běženců pochází ze Západní Sahary, především z Maroka. „Jen minimum z těch, kteří dorazí, má nárok na získání azylu,“ uvedl Javier A. González Vega, politolog z univerzity v Oviedu. Tudíž valná většina z nich nemá nárok na trvalý pobyt v EU,“ doplňuje Okamura.
 
„Stop imigraci, stop násilí. Nechceme, aby v našich městech probíhaly války gangů jako na Západě! Podle našeho názoru mají být nelegální imigranti deportováni zpět, odkud přišli, a ti, kteří je pašují, mají být trestně stíháni. Lodě pašující nelegálními imigranty by měly být zabavovány,“ uzavřel. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…