Okamura: Podpoříme všechny dobré návrhy, které přispějí ke zlepšení života zvířat

07.09.2020 15:01

SPD dlouhodobě prosazuje přísnější tresty za týrání zvířat a ochranu zvířat před poškozováním jejich zdraví a jejich usmrcením bez důvodu. „Našemu hnutí SPD toto téma není lhostejné a jakoukoli právní ochranu zvířat a jejich zlepšení života podpoříme a také to dlouhodobě programově prosazujeme,“ napsal předseda hnutí SPD Tomio Okamura na facebook.

Okamura: Podpoříme všechny dobré návrhy, které přispějí ke zlepšení života zvířat
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Uvedl, o jaké konkrétní případy jde. „Jedná se o zmrazení zvířat zaživa bez předchozího omráčení. Tato brutální metoda nebyla dosud v zákoně na ochranu zvířat zakázána a my navrhujeme zakázat, aby se zmrazovala zvířata bez předchozího omráčení,“ napsal Tomio Okamura. 
 

Anketa

Je dobře, že Zeman nebude zvát Vystrčila na setkání ústavních činitelů?

86%
14%
hlasovalo: 20478 lidí
 
SPD také chce vyjmout psy a kočky ze seznamu laboratorních zvířat. „Zastáváme názor, že ve 21. století by mělo být již skoncováno s praktikami odvětví založeného na pokusech s bezbrannými tvory, konkrétně chceme vyjmout psy a kočky,“ uvedl předseda SPD.  
 
„Dále chceme povinnost chovatelů zaregistrovat identifikační číslo psa, tzv. čip, do jednoho ze stávajících soukromých registrů, jsou i zdarma,“ pokračuje. To by přispělo k zastavení množíren a ztracený pes by se lépe dohledal.  
 
„Další návrh z pera SPD je zvýšení správních sankcí za týrání zvířat, které nebyly od roku 2008 zvyšovány i přes vysokou brutalitu pachatelů na zvířatech. A poslední náš pozměňovací návrh je povinnost rozdělovat určená zvířata v prodejnách zvířat podle pohlaví, jelikož bohužel dnes to u prodejců živých zvířat příliš neřeší, takže se velmi často stává, že ačkoli nechcete, koupíte březí samičku, přičemž my zastáváme názor, že každá samice má být poprvé nakryta až po uplynutí biologické zralosti, která se u různých zvířat liší, a musí být v dobré kondici. Pak se dočkáme nechtěných přírůstků a dochází k nežádoucímu množení,“ uzavřel Tomio Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…