Okamura: V letošních volbách půjde o existenci republiky

20.08.2021 20:16 | Ze sítí

Volební průzkum agentury STEM pro TV Prima ukázal, že by se do Sněmovny dostalo pouze pět politických subjektů. Vítězné hnutí ANO, koalice SPOLU, Piráti se STAN, SPD a KSČM. „Hnutí SPD má 11,2 procenta. Moc děkuji za podporu a slibuji, že budeme nadále pevně prosazovat náš politický program,“ vyjádřil spokojenost nad výsledky předseda SPD Tomio Okamura.

Okamura: V letošních volbách půjde o existenci republiky
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Okamura se pozastavil nad jednotlivými programy politických stran. „Koalice Pirátů a STAN bude prosazovat přijímání migrantů a potvrdila, že prosazují přijetí eura v ČR. Předseda Pirátů a lídr této koalice Ivan Bartoš se dokonce veřejně účastní akcí na podporu migrantuůdo ČR a fotografuje se před transparentem „Migranti vítejte“. A to samé prosazuje i další volební koalice SPOLU. K přijímání islámských migrantů do ČR opakovaně vyzývá se souhlasem vedení strany také poslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová. ODS s programem svým nových koaličních partnerů souhlasí,“ uvedl Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Podle něj i Andrej Babiš z hnutí ANO prosazuje přijetí eura a europoslanci hnutí ANO hlasují v Evropském parlamentu aktivně pro přijímání migrantů z Afriky. „A přímo vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM v čele s premiérem Babišem financuje v ČR politické neziskovky, které otevřeně podporují migraci do ČR (např. Organizaci na pomoc uprchlíkům), a výstavbu migračních center,“ dodává.   
 

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí
 
Okamura se obává, že pokud zvítězí výše uvedené strany, tak zcela reálně hrozí přijímání migrantů a přijetí eura v ČR v příštím volebním období. „A opakovaně se potvrzuje, že hnutí SPD je jedinou parlamentní stranou, která je programově proti přijímání migrantů a eura v ČR, protože to není pro naši republiku a pro naše občany výhodné. A připomínám, že SPD navrhlo ve Sněmovně již 14krát referendum o vystoupení ČR z EU, aby sami naši občané mohli rozhodnout o své budoucnosti ve své zemi. Ostatní strany nás ale pokaždé přehlasovaly,“ dodává.
 
Předseda SPD následně vyzval všechny menší vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly, a podpořily SPD. „Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. V letošních volbách do Sněmovny v říjnu půjde totiž doslova o zachování svobody a existence naší republiky. Jakýkoli propadlý hlas pro strany, které nemají šanci překročit pěti procentní hranici volitelnosti, znamená v důsledku posílení hlasů pro koalice Pirátů a ODS,“ obává se Okamura. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…