Okamura běsnil v ČT. Drtinová ho nemohla zastavit

02.10.2013 19:18

Hostem středečního Interview Daniely Drtinové byl předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura. Vyzval miliardáře Bakalu, aby dobrovolně pomohl horníkům, kritizoval ČSSD a představil vlastní program. Moderátorka Drtinová, která je známá svým razantním jednáním s politiky, tentokrát nedokázala Okamuru ani zastavit.

Okamura běsnil v ČT. Drtinová ho nemohla zastavit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Základem volebního programu hnutí Úsvit je prosazení zákona o referendu. Přes to prý nejede vlak

Okamura připomněl, že Důl Paskov prodal za výrazně podhodnocenou cenu tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka. „Teď už nezbývá, než aby se o horníky postaral stát. Druhá věc je, že jednu ze svých miliard by Bakala měl horníkům dát dobrovolně. Donutit ho za těchto okolností díky neschopným politikům nemůžeme. Kmotři se napakovali miliardami a horníci nic nemají,“ vykřikoval.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Lháři, opilci a zloději

Pustil se i do Kalouska a jeho důchodové reformy. „Druhý pilíř podle Kalouska, to je tunel. Stát musí zajistit povinný solidární důchod. Kdo je bohatý, šetří si v soukromých fondech už teď. Důchodový účet se může financovat například z peněz státních a polostátních firem. Vždyť si vezměte, že ředitel ČEZu dostal roční odměnu 800 milionů korun,“ zlobil se Okamura.

Hovořil rovněž o přímé demokracii. „My navrhujeme, aby byl prezident nejen přímo volený, ale i odvolatelný. Odvolatelnost politiků je prioritou našeho hnutí. Politici jsou lháři, opilci, kradou nebo sedí ve vězení,“ dodal s tím, že prezident by byl zároveň hlavou vlády.

Žijeme sto let před opicemi

„Když se dají dohromady podpisy deseti procent oprávněných voličů, vypíše se referendum. My si myslíme, že tato země patří občanům, ne politikům. A hlasovat by se mělo elektronicky. My jsme sto let před opicemi a tiskneme zbytečně miliony papírů,“ prohlašoval předseda Úsvitu.

A vysvětlil, proč souhlasil se spoluprací s Vítem Bártou. „Vít Bárta je typickou obětí politicko-ekonomické mafie. Šlápnul na korupční hnízdo na Ředitelství silnic a dálnic a takhle dopadl. A média, která jsou placena politickými stranami, hezky předvedla, jak zlikvidovat nevinného člověka,“ hájil Bártu Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…