Okamura ohromuje: Paroubek mi poslal nabídku na spolupráci

13.09.2013 8:21

Kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie senátora a podnikatele Tomia Okamury obsadí kromě jiných také jména sociálních demokratů, komunistů, Moravanů i předsedy Věcí veřejných Víta Bárty. Na spolupráci se Okamura zatím nedohodl pouze se stranou expremiéra Jiřího Paroubka (LEV 21). Jednání ovšem na rozdíl od Paroubka nepopřel.

Okamura ohromuje: Paroubek mi poslal nabídku na spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do vlády se nepohrneme, raději zůstaneme v opozici, říká Tomio Okamura

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

V rozhovoru pro server iDnes.cz Okamura přiznává, že se stranou Jiřího Paroubka vyjednával. "Se zástupci LEV 21 jednal na jejich žádost člen výkonné rady Úsvitu Jaroslav Novák Večerníček. Pak přišla oficiální nabídka od LEV 21 písemně. Výkonná rada odmítla na kandidátce Úsvitu kontroverzní kandidáty, což si zřejmě pan Paroubek vzal osobně a pustil se do nás. Nebudu to už víc komentovat," řekl senátor.

Paroubek to ale vidí jinak. "Politické hnutí pod vedením Tomia Okamury údajně nechce spolupracovat pro nadcházející předčasné volby se stranou LEV 21. Je to sice rozhodnutí 'o nás bez nás', ale budiž. Chtěl bych jasně říci, že nikdy (!) nedošlo k  jednání na oficiální úrovni, které by se zabývalo otázkou spolupráce. Vlastně nedošlo nikdy k žádnému oficiálnímu jednání," napsal minulý víkend expremiér ve svém prohlášení.

Na kandidátce Úsvitu v Plzeňském kraji se zato objeví šéf Věcí veřejných Vít Bárta. Okamura přiznává, že jeho angažmá hnutí pravděpodobně uškodí. "Ano, ti lidé, kteří podlehli mediální masáži a mají Bártu zaškatulkovaného jako lumpa, dnes opět podlehnou a odškrtnou i mě. Je to mrzuté, ale pro svou popularitu nemám v úmyslu obětovat všechno včetně své sebeúcty," konstatuje podnikatel.

"S Vítkem nejsme ani nijak finančně spojeni, ani nemáme speciálně přátelský vztah, ale je to člověk, který nám pomohl řešit problém exekutorů. A my mu tuto pomoc oplácíme tím, že dostal prostor kandidovat," vysvětlil svoje rozhodnutí Okamura v rozhovoru pro iDnes.cz.

Žádný z osmi zakládajících členů ale zatím hnutí kvůli Bártově kandidatuře neopustil. "Dokonce začali vyjadřovat podporu našemu programu i členové dosavadních parlamentních stran, takže budeme mít na našich kandidátkách na nižších místech i například místostarostu člena ČSSD či člena KSČM," uvedl Tomio Okamura.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…