Okamura pomáhá Islámskému státu, míní senátor Mezian

02.08.2015 19:33

Severočeský senátor a muslim Hassan Mezian (ČSSD) má za to, že poslanec Tomio Okamura jako jeden z účastníků akce protestního venčení psů v Teplicích se svými spoluobčany-protestujícími pejskaři vlastně napomáhá Islámskému států, neboť napomáhá radikalizaci muslimů.

Okamura pomáhá Islámskému státu, míní senátor Mezian
Foto: Archiv
Popisek: Krajský zastupitel Ústeckého kraje MUDr. Hassan Mezian

Ačkoli je Hassan Mezian muslim, nechápe víru jako středobod svého života, především je přesvědčen, že by člověk měl konat dobro, a to bez ohledu na to, jakou víru vyznává. Jestliže ale někdo koná zlé skutky, je ho třeba odsoudit a to opět bez ohledu na to, jakou víru vyznává. Nejen tato senátorova slova zazněla ve vyjádření pro server Týden.cz.

Probouzení nenávistných nálad považuje člen horní komory Parlamentu za velmi nebezpečné. Můžeme se totiž dostat až do bodu, kdy to povede k násilí a nikdo se nebude příliš zajímat o to, kdo ho u nás rozpoutal. Lidé, kteří podporují nesnášenlivé postoje, jsou proto nebezpeční. "Ano. Všichni ti extremisté, kteří dělají akce typu hromadného venčení psů a podobně, pomáhají Islámskému státu," konstatoval senátor.

Následně zdůraznil, že sám proti psům vůbec nic nemá. To se však nedá říct o médiích, kteří přiživují nenávistné nálady. Je sice pravdou, že lépe prodávají negativní zprávy, ale co si mají lidé myslet, když neustále slyší, že se v muslimském světě vraždí. Radikálové tam sice ani náhodou netvoří většinu, ale co si asi tak mají myslet zdejší občané, když čtou z regionu jen zprávy o krvi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …