Okamura proti Křetínskému

10.09.2020 15:22

Redakce deníku Blesk se rozhodla nezvat do svých předvolebních debat zástupce SPD. „Prý je to na přání majitele a českého miliardáře Daniela Křetínského, který podporuje politiku EU, a nepřeje si úspěch SPD. Redakce svůj krok navenek zdůvodnila výmluvou, že prý budou cenzurovat kandidáty SPD kvůli "konstantním xenofobním postojům a opakujícím se projevům nesnášenlivosti jejich čelních představitelů”, napsal na facebook předseda Okamura a přidal svůj názor k celé situaci.

Okamura proti Křetínskému
Foto: Repro Facebook SPD
Popisek: Tomio Okamura (SPD) na semináři o právním státě

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14779 lidí
 „Nejsme xenofobní, nemám strach z neznámého, ale z toho, co dobře známe a co vidíme v celém západním světě. Máme strach z lidí, kteří se nelegálně stěhují do Evropy, jejíž kulturu a hodnoty neuznávají a nenávidí, kteří tu ve velkém páchají zločiny a mnozí jsou napojeni na teroristické organizace a další s jejich cíli souhlasí. Máme strach ze ztráty našich tradičních kulturních a civilizačních hodnot, máme strach o svou vlast i o tradiční rodinu, kterou je pro nás táta, který je muž, a máma, která je žena, a děti,“ napsal Okamura.
 
Předseda SPD dále uvedl, že jeho strana je „nesnášenlivá k nepřizpůsobivým, kteří parazitují na sociálním systému, protože pak zbývá méně peněz na ty, kdo naši pomoc skutečně potřebují a sami si pomoci nemohou nebo pro ty, kdo celý život pracovali a platili daně a dnes žijí pod hranicí chudoby nebo pro ty, co poctivě pracují nebo se poctivě učí. Tím, že nás Blesk cenzuruje, se naše postoje a projevy se nezmění, a věříme, že to jsou postoje, se kterými souzní i velká část čtenářů Blesku. Ne proto, že za nimi stojí SPD, ale proto, že jsou normální. Tyto názory nezmizí, přesto, že nám redakce Blesku nedovolí tyto názory vyjádřit. Jen nás to utvrzuje v názoru, že jednou z dalších ohrožených hodnot, kterou budeme muset bránit, je svoboda slova a názoru, a to dokonce i před novináři,“ uvedl předseda SPD.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Stejná situace nastala již před dvěma lety. Debat před komunálními a senátními volbami se hnutí SPD také neúčastnilo. Redakce se rozhodla zástupce SPD nezvat. 
 
„Vzhledem k tomu, že po volbách v roce 2017 odmítlo SPD pustit naše redaktory a reportéry na své akce, a tím dalo jasně najevo, že nemá zájem, aby se naši čtenáři dozvěděli pravdivé informace o jejich politice, rozhodli jsme se toto jejich nestandardní přání nyní splnit i letos,“ uvedl tehdy vedoucí Blesk Zpráv David Vaníček s tím, že také mají obavy, že „výroky politiků reprezentujících SPD mohou být rasistické či xenofobní, jak ostatně naznačila v minulosti řada výstupů představitelů SPD a nechceme se podílet na tomto společensky vysoce nebezpečném byznysu se strachem, na němž je SPD postavena.“
 
Okamura již v té době hovořil o nejtvrdší cenzuře.  
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…