Okamura se hlásí s další sprškou názorů, které nepotěší muslimy a odpůrce Ruska

03.02.2015 10:14

ROZHOVOR Vláda podle šéfa hnutí Úsvit jedná v rozporu se zájmy občanů. „Nastěhovali nám tu první várku muslimských imigrantů bez jakéhokoliv mandátu od voličů. Je to populistické prázdné gesto neschopné vlády,“ uvedl Tomio Okamura, předseda Úsvitu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, který v souvislosti s vystupováním lídra iniciativy IvČRN Martina Konvičky řekl: „Naši politici by byli nejraději, kdyby jim dal volič hlas ve volbách, a pak už všichni drželi hubu a krok.“

Okamura se hlásí s další sprškou názorů, které nepotěší muslimy a odpůrce Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Kterého politika ČSSD máte nejraději?

3%
0%
38%
0%
5%
0%
23%
hlasovalo: 21857 lidí

S kým také hovořily ParlamentníListy.cz o tragédii v Paříži a o problematice soužití muslimů a většinové populace:

Kněz a exsenátor Zdeněk Bárta, evangelický pastor Dan Drápalpolitoložka Vladimíra Dvořáková, politolog Petr Robejšek, exministr zahraničí Cyril Svoboda, generál v z. Andor Šándor, vojenský analytik Martin Koller, sociolog Libor Prudký, publicista Roman Joch, analytik Jan Schneider, Ředitel Česko-arabského centra Šádí Shanaáh ,ministr kultury Daniel Herman, armádní generál v z. Jiří Šedivý, profesor Stanislav Štech, důstojník Řádu akademických palem, novinářská legenda Jan Petránek, mnohonásobný šéfredaktor Pavel Šafr, poslankyně ODS Jana Černochová, senátor ODS Jaroslav Kubera, emeritní biskupka Jana Šilerová, věřící z Valašska, šéf Společnosti česko-arabské Josef Regner, senátor a někdejší kněz František Bublan

Datum 7. ledna 2015 se už zapsalo jako den teroristického útoku na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo. Jak byste s odstupem jednoho měsíce shrnul evropskou politickou a společenskou reakci na tento masakr?

Nejdřív je potřeba říci, že to byl další v sérii útoků muslimů vůči lidem v Evropě. Vraždí a zabíjejí Evropany již dlouhou dobu a zcela pravidelně. Je důležité to zdůraznit, abychom neměli krátkou paměť. To, že muslimové zotročují křesťany, znásilňují nevěřící v Alláha, se děje mimo území Evropy dnes a denně. Evropa opakovaně selhává, tzv. multikulturalismus selhává. Když islám hlásá nerovnost nevěřících s věřícími a nerovnost mužů a žen, odporuje to základním demokratickým principům. Jejich hodnoty přímo kolidují s našimi a záležitost nelze zužovat na jeden útok v jednom městě.

A reakce českých politiků?

Vše se opakuje podle stejného scénáře. Na ty, kteří správně na problém upozorňují, nejdříve plivají společně se zmanipulovanými médii, pak je pomlouvají, dehonestují, zesměšňují, a když se ukáže, že je to pravda, mlčí a nakonec si chtějí přihřát polívčičku. Hnutí ANO jen mlčí, protože čekají na to, jak se situace vyvine, aby se mohli populisticky přiklonit na správnou stranu, ČSSD naopak navrhuje, abychom tu nastěhovávali muslimské imigranty. KDU-ČSL k mému překvapení také. Celá vláda nám tu odsouhlasila příchod muslimských imigrantů, k čemuž nemá jakýkoli mandát, protože před volbami o tom nikdo nehovořil. Nedávno nám také tvrdili, že se jedná o 15 dětí, pak se někde vzalo 55 příbuzných a hovoří se o tom, že tu budou zůstávat.

Vláda jedná proti zájmu občanů České republiky. Je to populistické prázdné gesto neschopné vlády. Kdybychom stejnou částku vyčlenili a poslali na podporu uprchlických táborů v oblasti, pomůžeme nesrovnatelně většímu počtu lidí. V podstatě nevím, jestli je to stále populismus, když většina občanů takový přístup už odmítá, takže postup můžeme označit spíš jen za neschopnost nebo poklonkování Evropské unii. Skutečná pomoc to rozhodně není. Máme dva miliony lidí na hranici chudoby a na naše děti se sbírají plastová víčka, aby dostaly důstojnou péči. Jsme zadlužení po uši a vláda nás zadlužuje stále dál a dál. Stačí k tomu selské počty. 400 milionová EU není schopná pomoci 5 miliardám chudých ve světě tím, že je sem nastěhujeme. To, že přijede 70 imigrantů, vůbec nikomu nepomůže a jen to zvyšuje sociální pnutí. Navíc je potřeba spojit síly proti společnému nepříteli a vyřešit problém s Islámským státem na místě.

Co si myslíte o nápadu prezidenta Zemana, že by měli všichni spojit síly a podniknout ozbrojenou vojenskou akci proti Islámskému státu? Jakým způsobem by měla Evropa intervenovat? 

Už před několika měsíci jsem psal o tom, že místo toho, aby se na Rusko uvalovaly sankce pod zástupným důvodem sestřelení malajsijského letadla, bychom se měli dohodnout. Mimochodem dodnes jsme se nedozvěděli, jak to bylo, přitom černou skříňku má Nizozemí, ne Rusko. To, že se evropské země dohadují, je voda na mlýn islamistům, kteří si mnou ruce. I prezident Zeman to vidí podobně a nelze s ním než souhlasit. S terorismem přeci nelze bojovat mírovou cestou. Je potřeba nastavit pravidla tak, aby bylo vrahům jasné, že toto počínání jim nebude procházet.

Martin Konvička v pořadu Hyde Park Civilizace v České televizi avizoval přípravu právního napadení islámu, což by byl v republice precedens. Co na to říkáte?

Tento záměr potvrzuje návrhy, které my už prezentujeme dlouho. Už od loňska jsme vyzývali k tomu, aby vláda posoudila, zdali tato ideologie je v souladu s ústavními principy České republiky. Bohužel vláda nekoná. V rámci lednové schůze jsem vyzval ministra Chovance, aby na mikrofon řekl, zda jsou jejich výroky extrémní. Islám už není jen náboženství, ale politická a válečná ideologie. Ve jménu islámu se vraždí, znásilňuje, zotročuje a obchoduje se s lidmi jako se zvířaty. Právě proto hnutí Úsvit ve spolupráci s Iniciativou islám v ČR nechceme připravuje novelu zákona o církvích a také novelu zákona o pobytu cizinců. Když tady hlásají muslimové nenávist vůči nám všem, to je zatím podle českých zákonů v pořádku. V jednom kázání v brněnské mešitě bylo řečeno, že sionistický stát Izrael nemá právo na existenci. Vybízí k likvidaci státu uznaného OSN a taková slova padají běžně veřejně a podle českých zákonů je to v pořádku. Odmítám, aby lidé nabádali k takové nenávisti. Je to absolutně neakceptovatelné a proto je nutné upřesnit legislativu, abychom mohli radikálním tendencím bránit.

Lídr iniciativy Islám v ČR nechceme Martin Konvička se objevil v několika pořadech ČT a rozhovory s ním přinesla i největší internetová média. Jak hodnotíte jeho působení?

Když občan vyjadřuje v mezích zákona svůj názor, je to v pořádku. Naši politici by byli ovšem nejraději, kdyby jim dal volič hlas ve volbách a pak už všichni drželi hubu a krok. Odmítli zákon o referendu, zákon o hmotné a trestní odpovědnosti politiků. Teď předkládáme zákon o přímé volbě a odvolatelnosti politiků a měsíce už ho odsouvají, nechtějí ho projednat ve Poslanecké sněmovně. Uznávám, že se vládě za velké peníze daří populisticky manipulovat s občany, ale výsledek je špatný. Proti korupci nebojují, dokonce jsme neprojednávali ani jeden návrh o exekucích, zadlužují republiku a ČSSD se úplně vykašlala na opravu zákona o církevních restitucích, přitom na tento slib nalákala voliče. Naopak si zvýšili platy, rozdali přes 100 milionů korun na odměny svým politickým trafikantům, což je o 30 milionů víc než Rusnokova vláda.

Přitom důchodce má 11 tisíc korun měsíčně. Média s nimi drží krok, protože kdo je platí, tak se píše. Kdo ze čtenářů by nevěřil tomu, co říkám o vládě, prosím, aby si na mě vzpomněli za rok, to už bude vláda u moci 2 roky. „Podívejte se do svých peněženek a zeptejte se sami sebe, jestli máte víc peněz. Garantuji vám, že nebudete mít ani o halíř víc. Pak si zhodnoťte, jestli nejste jen oběti mediální kampaně a populistických slibů.“ Těch pár stovek na důchody nepokryje ani inflaci. Není žádný rozdíl mezi Kalouskem a touto vládou. Nebude to lepší, dokud nenastavíme pravidla přímé demokracie. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…