Okamura zuří: Lichváři, paraziti, přiživujte se dál!

16.02.2014 12:51

Předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura na sociální síti zveřejnil text, v němž důrazně varuje, že se na českou společnost řítí obrovská „sněhová koule“ sociálních problémů, která se stále zvětšuje, ale většina poslanců ji odmítá řešit. Okamura kvůli tomu jen bezmocně zuří.

Okamura zuří: Lichváři, paraziti, přiživujte se dál!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Bývalý senátor a stávající poslanec Tomio Okamura jen nevěřícně hledí na to, jak ostatní politické strany naložily s návrhem Úsvitu přímé demokracie na zastropování sociálních příspěvků na bydlení, podle místně obvyklého nájemného a zároveň s důrazem na dodržování hygienických a technických norem. Poslanci však návrh smetli ze stolu a rozzuřený předseda hnutí volá: Lichváři, paraziti státního rozpočtu, přiživujte se dál!

Poslanci odmítli řešení přinesené na zlatém podnose

„Dávky v hmotné nouzi v současnosti nekončí v rukou potřebných, ale v rukou lidí, kteří uměle vytvářejí sociálně vyloučenou lokalitu a nechávají si od státu proplatit naprosto nepřiměřené peníze za bydlení, které neodpovídá ani těm nejzákladnějším kritériím. A pak se naši páni politici strašně diví, proč desítky miliard korun, které již stát `investoval` do řešení sociálních problémů, tyto sociální problémy jenom prohloubily. Navíc touto koncentrací tzv. nepřizpůsobivých na jedno místo dochází k velkému sociálnímu napětí a zvýšené kriminalitě v celém okolí,“ rozčiluje se Okamura.

Pokud se na tomto modelu něco nezmění, český stát ho dříve či později nezvládne ufinancovat, a to bez ohledu na to, kolik peněz do systému ještě nalije. Navíc platí, že čím víc těch peněz bude, tím méně se bude dařit snižovat český státní dluh. Autor textu proto absolutně nerozumí tomu, proč ve sněmovně neprošel návrh, který prý poslanci Úsvitu přinesli svým kolegům takřka na zlatém podnose. Hrozivý problém tak v Česku doutná dál.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Kompletní text Tomio Okamury a Davida Kádnera

Lichváři, paraziti státního rozpočtu, přiživujte se dál!

Tento týden hnutí Úsvit předložilo v Poslanecké sněmovně jasný a věcný návrh zákona, jak napravit situaci v sociálně vyloučených lokalitách. Spolu s Davidem Kádnerem, poslancem Úsvitu za Ústecký kraj a člověkem, který se dříve specializoval na bezpečnost a také celé dětství vyrůstal na "proslaveném" litvínovském sídlišti Janov, velmi dobře známe kořeny sociálních problémů, tzv. nepřizpůsobivých. A musíme jasně konstatovat, že nemalou míru viny nese náš stát, který společenská pravidla nastavil tak, že se vyplatí být nepřizpůsobivým, a že někteří dělají na nepřizpůsobivých velmi dobrý byznys za státní peníze. A ve chvíli kdy existují silné zájmové skupiny, jejichž obživa spočívá v provozování předražených ubytoven a v půjčování lichvářských půjček s astronomickými úroky lidem, o kterých předem ví, že ty peníze nevrátí zpět, nebo vrátí ze sociálních dávek. 

V této chvíli se nelze divit, že tato novela zákona nazila na odpor všech ostatních politických stran a neprošla. Takhle to u nás prostě chodí. Navrhovali jsme zastropovat výši doplatku na bydlení na cenu místně obvyklou a podmínit její vyplácení dodržováním hygienických a technických norem k užívání obytného prostoru.
Dávky v hmotné nouzi v současnosti nekončí v rukou potřebných, ale v rukou lidí, kteří uměle vytvářejí sociálně vyloučenou lokalitu a nechávají si od státu proplatit naprosto nepřiměřené peníze za bydlení, které neodpovídá ani těm nejzákladnějším kritériím. A pak se naši páni politici strašně diví, proč desítky miliard korun, které již stát „investoval“ do řešení sociálních problémů tyto sociální problémy jenom prohloubily. Navíc, touto koncentrací tzv. nepřizpůsobivých na jedno místo dochází k velkému sociálnímu napětí a zvýšené kriminalitě v celém okolí.

Takto postavený a zavedený systém neufinancujeme z žádných daní. Žádný deficit státního rozpočtu nám nepomůže v hrazení sněhové koule sociálních problémů, kterou jsme si sami způsobili. Dokud nezměníme nastavení pravidel v sociální oblasti, nezbavíme se ani chudoby, ani nezaměstnanosti, ani kriminality a ani chronických deficitů státního rozpočtu. A to co mě děsí je, že i když člověk tu změnu zákona vypracuje, i když ji těm svým politickým kolegům naservíruje na stůl a poprosí je o zmačknutí jednoho zeleného tlačítka, i když se jedná o návrh rozpočtově pozitivní, i tehdy ta politická vůle k zastavení mrhání peněz našich daňových poplatníků, tady prostě chybí. Mnoho slov, mnoho výmluv, mnoho slibů, ale skutek utekl. Poslanecká sněmovna tento týden řešení těchto problémů zamítla a sněhová koule sociálních problémů se na naši společnost řítí dál. 

David Kádner a Tomio Okamura – poslanci hnutí Úsvit přímé demokracie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …