Okamuro, netahejte nám do Evropy svůj japonský šovinismus. Podepsán člen vlády

04.07.2015 12:36

Ze šíření japonského šovinismu v Evropě obvinil poslance Tomia Okamuru (SPD) ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Ten se na svém blogu na serveru idnes.cz vrátil k demonstraci, která proběhla v Praze ve středu 1. července.

Okamuro, netahejte nám do Evropy svůj japonský šovinismus. Podepsán člen vlády
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

Podle Jurečky taková akce nemá v české společnosti za poslední roky obdoby, protože se na ní objevily výhrůžky likvidací předsedovi vlády, lidem jiného vyznání nebo jiné barvy pleti.

Ministr zemědělství považuje za zarážející, že organizátorem takové akce byl člen Poslanecké sněmovny. Podle jeho názoru se Okamura v poslední době vcítil do role obhájce tradičních evropských hodnot. Jenže místo evropských hodnot k nám „tahá japonský šovinismus toho nejhrubšího zrna, který zemi jeho předků přivedl ve třicátých a čtyřicátých letech ke katastrofě“.

Slovník srovnatelný s japonským či německým fašistickým režimem

Podle Jurečky byla agresivita, s jakou vystupující mluvili k lidem, kteří mají jiný názor, barvu pleti nebo jiné vyznání, skutečně srovnatelná se slovníkem japonského nebo německého fašistického režimu.

„Chtěl bych upozornit kolegu Okamuru, že to jsou právě evropské hodnoty, které umožňují lidem, jako je on, žít svůj život nezávisle a bez ohledu na to, jaký má kdo původ, barvu pleti nebo náboženskou víru,“ podotkl Jurečka v narážce na Okamurův původ, neboť jeden z jeho rodičů je rodilý Japonec.

„Středeční demonstrace by měla být mementem pro všechny demokraty a normálně uvažující lidi, kteří zde nechtějí vládu agresivních lidí a šibenice v ulicích,“ uzavřel Jurečka.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…