Olomouckým hejtmanem Suchánek za STAN a Piráty

30.10.2020 12:18

Novým hejtmanem Olomouckého kraje se stal lídr volební koalice Piráti a Starostové Josef Suchánek (STAN). Byl zvolen většinou 31 hlasů z 55 krajských zastupitelů. Nahradil tak Ladislava Oklešťka z hnutí ANO.

Olomouckým hejtmanem Suchánek za STAN a Piráty
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí
Suchánek byl hejtmanem zvolen ze své domácí karantény. „Děkuji všem za důvěru. Moc si jí vážím a cítím velký závazek,“ uvedl Suchánek, kterému karanténa končí zítra. „Těším se, že v pondělí se spolu s kolegy vrhneme na práci pro občany našeho kraje. Spolu s krizovým štábem je pro mne aktuální prioritou boj s covidem,“ dodal.

Předseda hnutí Vít Rakušan věří, že Josef Suchánek bude úspěšným hejtmanem.  „Je to rozený lídr a úspěšný manažer. Jsem přesvědčený, že při řízení Olomouckého kraje zužitkuje své dosavadní zkušenosti a bude úspěšným hejtmanem. Dohoda koaliční spolupráce mezi tolika politickými subjekty je uměním kompromisu, a především důležitým signálem, že se umíme domluvit a společně nastartovat změnu, kterou si voliči vyžádali,“ komentuje schopnosti hejtmana Olomouckého kraje Rakušan.

Sedmapadesátiletý Josef Suchánek má zkušenosti s řízením několika velkých firem a organizací, mezi nimi například velkoobchodní prodejny Makro ČR nebo skupina internetových obchodů Vltava Stores. Naposledy pracoval jako ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …