On vyvěsil i mé kozy. Mocný ODSák vypráví o tom, co dělá Vít Bárta

29.05.2013 15:03

Spory mezi předsedou Věcí veřejných Vítem Bártou a místopředsedou plzeňské ODS Romanem Jurečkou jsou známé. Bárta plzeňského politika nijak nešetří a označuje ho kmotra. Teď však promluvil Roman Jurečko, který se šéfovi VV vysmál a označil ho za blázna, jehož všichni opustili.

On vyvěsil i mé kozy. Mocný ODSák vypráví o tom, co dělá Vít Bárta
Foto: tan
Popisek: Místopředseda regionálního sdružení a člen výkonné rady ODS Roman Jurečko

Jurečko poskytl rozhovor plzeňskému serveru Regionpodlupou.cz, jehož jediným tématem je Vít Bárta. „Já se s těmi jeho útoky učím pouze žít a myslím si, že už se to rovná formě stalkingu, protože ten člověk na svých stránkách a kdekoliv píše dennodenně. Myslím, že se to už podobá nějaké diagnóze,“ říká v úvodu rozhovoru plzeňský politik ODS.

Vyfotil mé dva kozlíky…

„Co mám dělat proti někomu, kdo je ochoten utratit nevím kolik peněz za to, že vyvěsí na billboardy mé dva kozlíky a napíše: ‚Farma Romana Jurečka‘? Někomu to může přijít hloupé, někomu úsměvné, mně to přijde minimálně prapodivné. Myslím si, že Bárta výpady na mě zachraňuje sám sebe a zapomíná si přiznávat to, že ho všichni opustili,“ míní Jurečko v rozhovoru pro regionální server.

Jde však ještě dál. „Ta nenávist pramení z jedné jasné věci a to je to, že když mi Bárta nabízel své služby za doby jeho působení na Ministerstvu dopravy, měli jsme důležitou schůzku, kde mi pan Bárta řekl o jeho praktikách a já jsem jasně řekl, že nejsem ochoten s ním spolupracovat tímto způsobem, na který on je zvyklý. Ten způsob je, že hledá na lidi špínu, kterou si přibarvuje a ohýbá a tím vás vydírá a tím s vámi chce spolupracovat. On jiný způsob spolupráce totiž nezná. Řekl mi, že má na mě kompromitující materiály a že je použije, když s ním nebudu spolupracovat v Plzni. Že mi sežene kompromitující materiály na kohokoliv ukážu, a tím budeme spolu spolutvořit,“ popisuje Bártovy údajné praktiky.

Naolejovaný terminátor s lebkami na ponožkách

Redaktorka se Romana Jurečka následně v rozhovoru zeptala, za co se považuje. Za kmotra, ducha, pučistu či rozvraceče Věcí veřejných. „Je to hezké, za co mě označuje, ale vezměte si, čím se označuje on sám. Naolejovaný terminátor, superguru, Napoleon - a jestliže někdo nosí lebky na knoflíčcích a ponožkách, tak je ho těžké někam zařadit, on má prostě nějakou diagnózu,“ pokračuje Jurečko na serveru Regionpodlupou.cz

Podle jeho slov nikomu nestojí za to, aby se Bártovým pomluvám bránil. „Zatím ho bereme jako kulturní vložku,“ říká k Bártovým častým vystoupením na zasedáních plzeňského zastupitelstva.

„Brouk Pytlík by na něj musel koukat s otevřenou pusou. On všechno ví, na všechno má recept, ale chtěl bych vidět jednu věc, kterou dotáhl do konce. Nás tady baví v Plzni budovat, ne bortit. Bárta zatím jen bortí. Denně řekne tak 50 lží. Kdyby mi řekl dobrý den, tak se jdu podívat, jestli není půlnoc,“ uvedl dokonce místopředseda plzeňské ODS.

Denně prý urazí deset lidí

„On ráno vstane, urazí Babiše, Kalouska, mě, premiéra, těch lidí urazí tak deset denně a různě to točí, ale tím mistrně zakrývá to, kolik lidí od něj za poslední roky odešlo. Třeba takový Jarolím dal na každé tiskovce čtyři až šest trestních oznámení. Mě by zajímalo, kolik trestních oznámení podali celkem a hlavně kolik z nich nějak skončilo,“ zajímá se Jurečko.

Pokud on sám odejde z politiky, rozhodně to prý nebude kvůli Vítu Bártovi. „Mě spíše mrzí, že politika kvůli takovým lidem jako Bárta a lidem, kteří jej do politiky přivedli, jde spíše extremistickým směrem,“ je přesvědčen Roman Jurečko.

Měl by si dát pozor, jestli rakvičky nemá od Babiše

Ten podle svých slov určitě neplánuje navštívit Bártovu plzeňskou kavárnu, kde jsou k dostání „Jurečkovy rakvičky“. „U věcí, které se dávají zadarmo, jsem ostražitější ohledně kvality. Ale Bárta by se měl podívat, jestli nemá ty rakvičky v korpusech od Babiše, protože to by možná bylo zajímavé,“ vysmívá se Roman Jurečko v rozhovoru pro server Regionpodlupou.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…