Opencard pokračuje: Policie přišla pro další důkazy

16.11.2012 17:56

Policie si dnes přijela na pražský magistrát pro další podklady v kauze opencard. Informovalo o tom tiskové oddělení magistrátu. Podle mluvčí města Terezy Králové si policisté vyžádali dokumenty k zakázce, kterou letos v dubnu získala firma Haguess, která je hlavním dodavatelem projektu.

Opencard pokračuje: Policie přišla pro další důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

"Dnes jsme požádali magistrát hlavního města Prahy o vydání některých dokumentů, které jsou pro nás důležité v rámci prověřování možné trestné činnosti, kterým se v současné době zabýváme," řekl ČTK mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. Podle něho magistrát dokumenty vydal, více se však k případu odmítl vyjádřit.

Podle Králové si pro dokumenty přijeli zástupci ÚOOZ z pobočky v Českých Budějovicích. Magistrát firmu Haguess letos vybral v takzvaném jednacím řízení bez uveřejnění, kdy oslovil pouze tohoto dodavatele. Magistrát se tehdy bránil tím, že Haguess je výhradním autorem, a tedy i jedinou firmou, která může poskytnout technickou podporu systému. Smlouva byla uzavřena na dva roky, maximální cena by měla být 57,24 milionu korun za základní podporu a 16,52 milionu za rozšířenou podporu systému.

Policie se zabývá kauzou předražené karty opencard dlouhodobě. Na konci října pražské státní zastupitelství obžalovalo pět úředníků z pražského magistrátu, kteří prý zvýhodnili jednu firmu v zakázkách předražených o desítky milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

11:28 VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

Nožem s dlouhou čepelí zranil v pátek na tržišti v Mannheimu muž s „migračním pozadím“ několik lidí,…