Opět krásně prší, pochvaluje si ministr Jurečka

28.05.2014 14:25

V Česku vydatně prší. Na některých místech ČR spadlo tolik vody, že hladiny řek dosáhly třetího stupně povodňové aktivity. Lidé odčerpávají vodu ze sklepů a bojí se, co bude v příštích hodinách. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) si déšť kvůli budoucí úrodě pochvaluje. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Opět krásně prší, pochvaluje si ministr Jurečka
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

„Mám radost z počasí. V posledních dnech opět krásné prší (někde lokálně až moc), ale dává to naději na slušnou úrodu," tweetoval ve středu Jurečka a přidal dva smajlíky. Někteří občané České republiky by mu ale za tato slova rozhodně nepoděkovali. Především lidé žijící v Plzeňském kraji, kde řeka Klabava dosáhla třetího stupně povodňové aktivity.

Ministr ale na sociální síti svůj výrok korigoval. Jako člověk žijící v obci, která si v roce 1997 prošla strašnými povodněmi, prý nikomu nepřeje nic zlého. Sluší se také připomenout, že díky mírné zimě odborníci na jaře opakovaně varovali, že by Česku mohla hrozit sucha. Aktuální počasí tuto hrozbu však odvrací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…