Opilý Kalousek se prý chtěl dokonce prát. Ale nejvíc se prý motala jedna Babišova hvězda. Neobyčejně veselá anketa bulváru o pití ve sněmovně

22.05.2015 7:22

Snůška ostrých slov, kterými ve středu ve Sněmovně častoval místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek vládu během projednávání další podpory biopaliv, měla dohru v podobě nařčení Miroslava Kalouska z opilosti. „Táhne to z něj fakt fest,“ vyvěsil na Facebooku ministr zemědělství Marian Jurečka. Z ankety, kterou uspořádal deník Blesk mezi poslanci napříč politickým spektrem, však vyplývá, že Kalousek zřejmě není jediný, kdo pracuje pod parou.

Opilý Kalousek se prý chtěl dokonce prát. Ale nejvíc se prý motala jedna Babišova hvězda. Neobyčejně veselá anketa bulváru o pití ve sněmovně
Foto: Jakub Sobek
Popisek: Miroslav Kalousek u obrazu Kunda z Lán s jeho autorem Karlem Švugerem

Poslanec za TOP 09 Jiří Koubek tvrdí, že motat se v poslanecké sněmovně viděl akorát jednoho ze členů hnutí ANO. „Za rok a půl jsem neviděl moc poslanců, o nichž bych mohl říci, že pijí alkohol. Prokazatelně jsem viděl jediného, který se tu po chodbách motal. A to byl Martin Komárek z ANO,“ říká Koubek.

„K tomu všemu bych řekl, že uznávám arabská přísloví. Jedno takové, co se na tu situaci hodí, zní: Když na vás nadává pes, tak to není urážka. Mě nemůže urazit pes,“ ujistil Bronislaw Schwarz (ANO).

„Myslím, že pan Kalousek v mírně podnapilém stavu byl, protože měl mnohem horší artikulaci, než jak ho znám. Jednou jsem s ním byl v ČT a vykolejilo mě, jak jsem z něj ten závan cítil,“ dal do placu svojí zkušenost s „opilým“ Kalouskem Tomio Okamura.

Sociálně demokratický poslanec Jeroným Tejc míní, že je to zbytečné divadlo. „Pánové by si to měli vyříkat spolu, to není pro mandátový a imunitní výbor. Kolegové by si měli uvědomit, že tím poškozují nás všechny. Nechci zkoumat, kdo tady ve středu pil,“ uvádí Tejc.

V podobném duchu argumentuje i předseda ODS Petr Fiala. „Máme řešit problémy, které trápí lidi, a ne se navzájem urážet. A je to zakrývání toho, o co jde. A ministr Jurečka tady hraje bílého koně v celé té šaškárně,“ má jasno Fiala.

Za hranou je to i pro lidoveckého poslance Jiřího Mihulu. „Je třeba šetřit silnými výrazy, ale bohužel někteří poslanci tu míru asi nerozeznají. I z takové reakce, kdy se Kalousek chtěl prát s ministrem Hermanem, je patrné, že to je za hranou,“ myslí si Mihula.

Zadarmo kašpara dělat nebudu

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek odmítá, že by pracoval opilý. Pro Blesk uvedl, že je celý den před kamerami a pít by si nedovolil. „Když dochází argumenty, přichází pomluvy,“ myslí si Kalousek.

K nápadu ministra financí Andreje Babiše, který se nechal slyšet, že by bylo dobré dát místopředsedovi TOP 09 fouknout, před tím, než promluví, Kalousek uvedl, že do testeru foukne jen za honorář. „Zadarmo vám kašpara dělat nebudu,“ řekl Blesku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…