Opozice se pustila do Babiše: Slušný člověk by rezignoval

31.05.2021 17:42

Policie dnes navrhla obžalovat premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Mayerovou v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. „Slušný člověk by rezignoval,“ reaguje v té souvislosti například lídryně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Opozice se pustila do Babiše: Slušný člověk by rezignoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

O obžalobě premiéra Babiše i Mayerové v tiskové zprávě informoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Návrhem se nyní bude znovu zabývat dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch, může podat obžalobu, ale i zastavit trestní stíhání nebo věc vyřídit jinak. V minulosti právě Šaroch Babišovo stíhání zastavil. Premiér odmítá, že by se kolem farmy dělo cokoli nezákonného, Mayerová v minulosti uvedla, že je přesvědčena o tom, že zákon porušen nebyl.

„Dnešního dne byl ve věci mediálně označované jako kauza Čapí hnízdo předložen spisový materiál společně s návrhem policejního orgánu na podání obžaloby dozorovému státnímu zástupci. Předložený spisový materiál má rozsah čítající přes 34 000 listů a státní zástupce se jím bude nyní zabývat, aby mohl rozhodnout, zda ve věci podá obžalobu, zastaví trestní stíhání či vyřídí věc jinak,“ uvedl Cimbala.

K celé věci se vyjádřili lídři volební koalice SPOLU, kteří podle svých slov nevěří, že premiér Andrej Babiš (ANO) svou funkci kvůli kauze složí. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se k věci vyjadřovat nechtěl.

„Vážné podezření, že se premiér dopustil dotačního podvodu, je jedním z mnoha důvodů, proč současná vláda neměla a nemá naši důvěru. Věřím, že na podzim vezmou voliči v úvahu celé tragické vládnutí posledních čtyř let a konečně se této vlády zbavíme,“ poznamenal předseda ODS Petr Fiala.

Vážné podezření, že se premiér dopustil dotačního podvodu, je jeden z mnoha důvodů, proč současná vláda neměla a nemá naši důvěru. Věřím, že na podzim vezmou voliči v úvahu celé tragické vládnutí posledních 4 let a konečně se této vlády zbavíme.

— Petr Fiala (@P_Fiala) May 31, 2021

„Policie navrhla obžalovat premiéra v kauze Čapí hnízdo. Teď je to na panu Šarochovi, který už jednou stíhání (ne)pochopitelně zastavil. Policie si je protiprávním jednáním zjevně jistá. Každý trochu slušný člověk by v této situaci rezignoval. Bavíme se však o Andreji Babišovi,“ uvedla lídryně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Policie navrhla obžalovat premiéra v kauze Čapí hnízdo. Teď je to na panu Šarochovi, který už jednou stíhání (ne)pochopitelně zastavil. Policie si je protiprávním jednáním zjevně jistá.

Každý trochu slušný člověk by v této situaci rezignoval. Bavíme se však o Andreji Babišovi.

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) May 31, 2021

„Nevěřím, že to tentokrát bude jiné a premiér se zachová jako chlap, který při takovém průšvihu složí funkci. Ve čtvrtek mu SPOLU chceme vyslovit nedůvěru. Ať se jasně v přímém přenosu ukáže, kdo jeho a tuto vládu stále drží u moci a kdo za ni nese zodpovědnost!“ poznamenal pak lídr lidovců Marian Jurečka.

Nevěřím, že to tentokrát bude jiné a premiér se zachová jako chlap, který při takovém průšvihu složí funkci.
Ve čtvrtek mu #SPOLU chceme vyslovit nedůvěru. Ať se jasně v přímém přenosu ukáže, kdo jeho a tuto vládu stále drží u moci a kdo za ni nese zodpovědnost!

— Marian Jurečka (@MJureka) May 31, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…