Ortel bez Slavíka, Kabát ho pověsí na hřebík též? Ještě jedno vyjádření, zásadní

28.11.2017 7:05

Kolem posledního předávání Českých slavíků to vře. Den po slavnostním předání ocenění totiž organizátor oznámil, že kapele Ortel započítal jen tolik bodů, kolik měla v loňském roce. A to z důvodu porušení pravidel. Pořadatel totiž při analýze hlasování dospěl k závěru, že kapela i lídr Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. K celé věci se nyní vyjádřila i advokátka Klára Samková.

Ortel bez Slavíka, Kabát ho pověsí na hřebík též? Ještě jedno vyjádření, zásadní
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Z prohlášení skupiny Kabát mám opravdovou radost. Páni organizátoři totiž nechápou jednu zásadní věc: že nespravedlnost je nespravedlností i pro ty, kdo z ní mají výhodu. Neoprávněně získaná výhoda – zde ocenění – totiž poškozují dobré jméno víc, než kdyby Kabáti skončili druzí, anebo, per analogiam k mému oboru, by soud byl prohrán čestně, na základě spravedlivého rozsudku. Jednou vypuštěná nespravedlnost vypouští svůj puch pod nos všem bez rozdílu: to je totiž její esenciální vlastnost...“ zmínila Samková ke kroku skupiny Kabát.

„Jo, a jsem opravdu, ale opravdu, OPRAVDU ráda, že Kabáti tohle chápou. A moc jim děkuji za jejich postoj. Myslím, že právě udělali pro pojem ‚spravedlnost‘ víc než české soudy za posledních 27 let (o létech předchozích nehovoříc...),“ podotkla dále advokátka.

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

Skupina Kabát totiž včera vydala prohlášení, v němž vyjádřila nelibost s postupem pořádající agentury. „Jsme přinejmenším překvapeni a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii Skupina roku, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát,“ podotkl management a sama skupina Kabát. 

Ta podle svých slov žádá o oficiální stanovisko pořádající agenturu. „Na základě těchto podkladů se rozhodneme, jaké další kroky podnikneme. Nenastane-li nějaká komplikace, tak se k této velmi nešťastné situaci vyjádříme v úterý před posledním koncertem našeho podzimního turné, který se koná v O2 Areně v Praze,“ uvedla skupina.

Krok pořádající agentury Musica Bohemica pak kritizují novináři i hudební manažeři. 

„Organizátoři Slavíků si pravidla ohýbají podle toho, jak se jim to hodí, vzpomeňme třeba na případ Řezník. Fanoušci logicky vždy dělají všechno proto, aby jejich kůň vyhrál, na druhou stranu Slavík je soukromá anketa, a tak si pořadatelé mohou dělat, co chtějí,“ poznamenal například pro server Expres.cz spolumajitel a spoluzakladatel vydavatelství RedHead Music Antonín Milata.

Původní text ZDE.

Celý text Kláry Samkové: 

Z prohlášení skupiny Kabát mám opravdovou radost. Páni organizátoři totiž nechápou jednu zásadní věc: že nespravedlnost je nespravedlností i pro ty, kdo z ní mají výhodu. Neoprávněně získaná výhoda - zde ocenění - totiž poškozují dobré jméno víc než kdyby Kabáti skončili druzí, anebo, per analogiam k mému oboru, by soud byl prohrán čestně, na základě spravedlivého rozsudku. Jednou vypuštěná nespravedlnost vypouští svůj puch pod nos všem bez rozdílu: to je totiž její esenciální vlastnost...
Jo: a jsem opravdu, ale opravdu, OPRAVDU ráda, že Kabáti tohle chápou. A moc jim děkuji za jejich postoj. Myslím, že právě udělali pro pojem "spravedlnost" víc, než české soudy za posledních 27 let ( o létech předchozích nehovoře...)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…