Osobní zkušenost Kláry Samkové s neziskovkami George Sorose. Je to velmi vypečený systém...

25.07.2019 19:43

Advokátka Klára Samková zveřejnila svoji zkušenost s Georgem Sorosem, se kterým měla možnost se osobně několikrát setkat. Její bývalý manžel Ivan Veselý byl jeho osobním poradcem. „Až se někdy bude historie ptát, kam se poděla a proč zanikla četná romská emancipační hnutí, postavená na zcela jiných základech, než by byly požadavky po sociálních dávkách, obraťte se, pls na pana G. Sorose,“ apeluje advokátka.

Osobní zkušenost Kláry Samkové s neziskovkami George Sorose. Je to velmi vypečený systém...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„O Sorosovi... změnit moc kolektivního podvědomí není jen tak... naštěstí...,“ píše Samková a dodává, že s G. Sorosem měla možnost se osobně několikrát setkat. Její bývalý manžel Ivan Veselý byl jeho osobním poradcem, který jej na Sorosovo pozvání několikrát navštívil v USA.

„Ivan byl osm let v radě české Open society fund a nosil domů všechny projekty, které se týkaly romské komunity, a diskutovali jsme je spolu. Řekla bych to jinak, ale napíšu, že všeobecně to byl děs...,“ varuje Samková s tím, že je v rámci pozorování aktivit G. Sorose zarazilo především to, že „nikdy ale opravdu nebyl podpořen jediný grant, který by vedl k jakékoliv samostatnosti, emancipaci, k převzetí vlastní odpovědnosti a možnosti vybudování na dalších grantech nezávislé existence – kohokoliv“, popisuje Samková s tím, že se jednalo o budování jen závislé struktury, která se zhroutila.

„A proto byla budována v momentě, kdy by se kdokoliv jakkoliv odchýlil od prosazovaného záměru, přestal poslouchat či jen vznášel dotazy. Což se, budiž mu za to vzdána čest, nakonec stalo i mému bývalému manželovi... kdo přestal poslouchat, byl odstřihnut,“ pokračuje Samková. Její manžel zdaleka nebyl sám, komu se stalo něco podobného. 

„Až se někdy bude historie ptát, kam se poděla a proč zanikla četná romská emancipační hnutí, postavená na zcela jiných základech, než by byly požadavky po sociálních dávkách, obraťte se, pls na pana G. Sorose. Děkuji, konec hlášení,“ varuje Samková.  

Poukazuje dále na existenci jediného Roma, kterému se podařilo G. Sorose a OSF oblafnout a na jejich (nedobrovolné) pomoci postavil byznys. „Díky němu bez zásahu státu, bez jeho pomoci a i nyní prakticky v ilegalitě vznikla romská inteligence, která je ovšem zcela neviditelná. Kdyby si to však majoritní společnost rozmyslela, je tady zástup vzdělaných a inteligentních Romů, kteří jsou okamžitě připraveni vytvořit f u n k č n í způsob řešení romské otázky v ČR,“ popisuje. Varuje, že snah o jejich likvidaci včetně řady nejrůznějších kontrol bylo mnoho, proto nechce jmenovat. „Což dodávám jen proto, aby si všichni uvědomili, že jestliže něco není vidět, neznamená to, že to neexistuje... A taky že jsou i další oblasti, kde měly aktivity G. S. zcela kontraproduktivní účinek,“ uzavírá Samková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…