Ostravu povede ANO, Ostravak, ODS a lidovci, primátorem bude Macura

12.10.2018 13:21

Ostravu stejně jako v minulém volebním období povede koalice vítězného hnutí ANO spolu s hnutím Ostravak, ODS a lidovci.

Ostravu povede ANO, Ostravak, ODS a lidovci, primátorem bude Macura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start kampaně Hnutí ANO k letošním komunálním a senátním volbám. Zúčastnil se předseda ANO a premiér Andrej Babiš, lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík, primátor a lídr kandidátky v Brně Petr Vokřál a primátor a lídr kandidátky v Ostravě Tomáš Macura

Uskupení se dohodla na spolupráci. Primátorem třetího největšího města v zemi bude dosavadní první muž krajského města Tomáš Macura (ANO). Zprávu přinesla ČTK.

Staronová koalice bude mít v pětapadesátičlenném zastupitelstvu většinu 37 hlasů. První podoba koaliční smlouvy bude připravena ještě dnes.

V jedenáctičlenné městské radě by ANO mělo mít šest zástupců, po dvou hnutí Ostravak a ODS a jednoho lidovci. ANO tudíž v radě bude mít nadpoloviční většinu. Právě to se příliš nelíbilo hnutí Ostravak, které navíc ve srovnání s předchozím volebním obdobím ztratilo v radě dva mandáty. Zatím tak není zcela jasné, zda se ve vedení města objeví i lídr hnutí Ostravak Lukáš Semerák, který dosud v radě vedl resort dopravy. Vzal si čas na rozmyšlenou, zda bude v radě pokračovat.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …