Otíráte se o Havla, nýmandi, řekla Kubišová. A teď rána: Peníze a ČT

04.01.2021 9:54

Marta Kubišová pláče. V ČT končí pořad, který pomáhal zvířatům. Prý kvůli nedostatku peněz ve veřejnoprávní televizi.

Otíráte se o Havla, nýmandi, řekla Kubišová. A teď rána: Peníze a ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Kubišová

V České televizi definitivně končí pořad „Chcete mě“, který pomohl najít nový domov tisícům psů i koček z útulků. Hlavními tvářemi pořadu byli zpěvačka Marta Kubišová a bavič a vzpěrač Zdeněk Srstka. Zdeněk Srstka opustil tento svět v roce 2019 v 83 letech.

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13381 lidí

Marta Kubišová v rozhovoru pro Blesk konec pořadu oplakala.

„No pláču! Lhala bych, kdybych tvrdila, že ne. Je mi to strašně moc líto, že po devětadvaceti letech končí pořad, který zvířatům opravdu pomáhal. ... A že to potřebují,“ prohlásila v rozhovoru pro deník Kubišová. „Byla to moje srdeční záležitost. Němým tvářím se musí pomáhat,“ dodala.

Pořad podle ní končí kvůli nedostatku peněz.

Vedení televize však tvrdí, že pořad končí, protože lidé už dnes psům i kočkám hledají domov jinak. Především na sociálních sítích.

První díl pořadu „Chcete mě“ se vysílal na počátku května 1992.

Kubišovou prý trápí zdravotní problémy, ale i kdyby se cítila v pořádku, pořad by dál nemoderovala. Kvůli koronaviru. Přece jen jí je už 78 let a nedýchá se jí nejlépe, takže je opatrná.

V rozhovoru pro Deník N uvedla, že kvůli koronaviru nijak zvlášť neslavila ani loňský 17. listopad. Zdá se jí, že dnes už lidé řeší jiné problémy než před třiceti lety. Hodně lidí se dnes kvůli koronaviru bojí o práci.

Od současných politiků si drží odstup. Není však tajemstvím, že si cenila Jaroslava Kubery a Václava Havla. Vadí jí, jak si dnes o Václava Havla kdekdo otírá boty.

Václav mi chybí právě proto, že jeho občasné glosy a rozhovory by podporovaly směr smýšlení a konání, které vytvořil. A vždycky mě strašně štvalo, že kdejaký nýmand – skutečně nýmand – se o toho Václava otíral. To jsem si říkala, že člověk musí nejdřív umřít, aby ostatní našli odvahu čistit si o něj boty jako o rohožku. Tohle mě tedy bralo,“ rozzlobila se Kubišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…