Otrávený Čunek nerad viděl kameru ČT

03.10.2020 16:32

Před kamerami vystoupil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Štáb ho našel na Velehradě a zdálo se, že hejtman z toho neměl velkou radost.

Otrávený Čunek nerad viděl kameru ČT
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

„Já to dělám tak, že (v den sčítání hlasů) neberu do 6. hodiny ani telefony, což mě trochu mrzí,“ pravil Čunek. Až v těch 18 hodin se podívám (na průběžné výsledky),“ doplnil ještě.

Jestliže je to tak, že lidovci a ANO mají v kraji asi 20 procent hlasů, tak to pole Čunka znamená, že Andrej Babiš je schopný lídr a bude záležet až na povolebních vyjednáváních, jaká koalice povede kraj dál.

Čunek nemá radost také z opatrnického přístupu k výstavbě nové krajské nemocnice ve Zlínském kraji.

„Ten opatrnický přístup ke všemu, který mají politici, ten oni odezírají od někoho ze rtů, možná od voličů,“ posteskl si, s tím, že kraj je třeba posouvat kupředu.

„Dá se vyjednávat také o tom, že si noví zastupitelé nechají udělat obrázek, který nebude zkreslen předvolebními sliby,“ prohlásil Čunek.

Za novou nemocnicí ve Zlínském kraji stojí jen lidovci a hnutí STAN. Ostatní strany jsou proti. Když bude dohodnuta jiná koalice, projekt určitě nemá jistou další podporu. Čunek však ve vysílání odmítl, že by ve  jménu pokračování projektu už před volbami dojednával nějaké  předvolební koalice. „Od toho tu jsou volby, aby to rozhodly,“ zdůraznil dosavadní hejtman  na Velehradě.

Domlouvání koalice musí ale podle Čunka opravdu přijít až po sečtení hlasů.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…