Ovčáček burcoval demonstranty u sochy Koněva: Nenechte se odradit, že vás budou urážet, označovat za extremisty a ruské trolly!

02.09.2019 20:54

Ve svém projevu u sochy maršála Ivana Koněva v pražských Dejvicích, na protestní akci proti jejímu zakrytí, vystoupil i prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček a řekl, že je důležité, aby demonstranti „nemlčeli“ a nenechali se odradit tím, že je budou „urážet, nálepkovat, označovat za extremisty či ruské trolly“. A pak si Ovčáček nebral servítky a plot kolem sochy, který je kolem památníku z rozhodnutí starosty městské části Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09), přirovnal dokonce k plotu kolem koncentračního tábora. Ovčáčkovu účast na akci měl podpořit i prezident Miloš Zeman.

Ovčáček burcoval demonstranty u sochy Koněva: Nenechte se odradit, že vás budou urážet, označovat za extremisty a ruské trolly!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Anketa

Vážíte si Andreje Babiše? (Hlasování od 2.9.2019)

86%
14%
hlasovalo: 23477 lidí
Na úvod svého projevu Ovčáček zmínil, že sice účastníci akce mají různé názory, volí různé politické strany, dívají se na svět mnohdy jinýma očima, ale spojuje je odmítání přepisování historie. „Odmítáme ty, kteří se snaží šířit v této zemi nenávist, rozdělovat tuto společnost a kteří pošlapávají hodnoty svobody a demokracie,“ řekl Ovčáček.

A pak se jal mluvit o důležité události, u níž byl maršál Koněv přítomen. „Když jsem se připravoval na toto setkání, tak jsem si uvědomil jednu velmi důležitou věc a jedno důležité datum, 27. ledna 1945, kdy maršál Koněv osvobodil vyhlazovací tábor Osvětim,“ pronesl.

Právě na toto datum připadá Mezinárodní den obětí holocaustu, což Ovčáček neopomněl zmínit a dotkl se zároveň i starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09), jenž o zakrytí sochy rozhodl: „Celý civilizovaný svět si 27. ledna připomíná Mezinárodní den obětí holocaustu na památku osvobození vyhlazovacího tábora Osvětim maršálem Koněvem. A dnes tak jako kolem koncentračního tábora stojí kolem této sochy plot z rozhodnutí starosty Prahy 6, který šíří do této společnosti svár a nenávist.“

„Důležité je, abychom nemlčeli, proto ještě jednou vyjadřuji úctu všem, kteří jste přišli. Nenechte se odradit tím, že vás budou urážet, nálepkovat, označovat za extremisty, ruské trolly, tak jako to činí pan starosta Prahy 6,“ dodal Ovčáček s tím, že to bude „dlouhý a tvrdý boj“.

Ovčáček mimo jiného na akci taktéž zmínil, že ji podpořil i prezident Miloš Zeman. „Moje účast zde byla s posvěcením pana prezidenta,“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…