Ovčáček drsně účtuje: TOP 09 je nebezpečná extremistická strana. V minulosti se paktovala s neonacisty a teď se úchylně raduje ze zneuctění státních vlajek

25.03.2016 11:26

Návštěva čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga v Praze víří emoce. Naposledy Blesk.cz informoval o tom, že někdo odřízl v Praze na Evropské ulici čínskou vlajku. Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) výtržníka, kterého zadržela policie, pochválil. Pro ParlamentníListy.cz reagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. A rozhodně si nebral servítky.

Ovčáček drsně účtuje: TOP 09 je nebezpečná extremistická strana. V minulosti se paktovala s neonacisty a teď se úchylně raduje ze zneuctění státních vlajek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Třiatřicetiletý muž v noci na pátek ze sloupu veřejného osvětlení v Evropské ulici odřízl a poškodil vlajku jak Číny, tak Česka. Starosta Prahy 6 Kolář následně ve svém vyjádření nápad zdobení ulice zkritizoval a organizátory označil za „patolízaly“. 

„Vím, že schvalovat jednání, které je v rozporu s dobrými mravy a zákony této země, je samo o sobě špatné a může být hodnoceno jako protiprávní, ale v případě člověka, který dnes v noci odřízl na Evropské ze sloupu veřejného osvětlení čínskou vlajku, nemohu jinak, než si postesknout, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá,“ zkonstatoval doslova. Zároveň uvedl, že výzdoba je výsměchem našim občanům. Neodpustil si ani přirovnání ke komunistické rudo-zlaté výzdobě československých měst, která byla dříve povinná. 

A nechybělo ani rýpnutí do hlavy státu. „Nedávno jsem v hospodě u piva (ne v pražské kavárně u kávy) zaslechl zajímavou poznámku: ‚život je moc krátký na to, aby tu s námi byl Zeman dalších pět let,‘ řekl. 

Původní text ZDE.

Kolář se zároveň domnívá, že státní symbol není reklama a lézt východním velmocem do zadnice se nám nevyplatí. „Přílišnou servilitu si vyloží jen jako naši slabost,“ myslí si. 

Podle mluvčího Prahy 6 Martina Churavého muž, kterého policie na místě zadržela, byl rozhořčen ze současné politické situace. Po prošetření činu byl muž propuštěn na svobodu a policie po stanovení ceny poškozených transparentů určí, zda se jednalo o trestný čin, nebo přestupek.

K celé věci se vyjádřil pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. „TOP 09 se ústy starosty Prahy 6 opět projevila jako nebezpečná extremistická strana, která se v minulosti paktovala s neonacisty a nyní se úchylně raduje ze zneuctění státních vlajek. Nedivím se, že jsou tito extremisté za hranicí volitelnosti,“ řekl bez servítků ParlamentnímListům.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…