Ovčáček na pranýři. Kritizoval duhovou vlajku na radnici, to neměl dělat

09.08.2019 14:30

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který se v blízké době představí i v roli moderátora nového pořadu na TV Barrandov, se na sociální sítí opřel do pražských Pirátů. Primátoru Hřibovi, který vyvěsil na radnici duhovou vlajku na podporu festivalu Prague Pride, vzhledem k novinkám, které na magistrátu v poslední době zavádějí, doporučil vyvěsit rovnou vlajku rudou, a to nejlépe celoročně. Se zlou se ale potázal, jeho kritika se mu vrátila rychle jako bumerang. Podívejte se sami.

Ovčáček na pranýři. Kritizoval duhovou vlajku na radnici, to neměl dělat
Foto: Screen: Facebook TV Prima
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pořadu Názory bez cenzury internetové televize Prima.

Anketa

Jste pro zavedení ,,daně z masa", jak se o tom vážně uvažuje v Německu?

5%
95%
hlasovalo: 12842 lidí
S otázkou, jak omezený počet vlajek na radnicích v Praze nakombinovat, aby mezi nimi zaujala své místo i ta duhová, jež vyjadřuje podporu festivalu Prague Pride, se roztrhl v posledních dnech pytel. Vedení pražského magistrátu podpořilo festival Prague Pride vyvěšením duhové vlajky na budovu Nové radnice už v pondělí. Podle slov pražského primátora\ Zdeňka Hřiba je potřeba se zasadit o to, aby všichni měli stejná práva a příležitosti a nebyli diskriminováni pro svou sexuální orientaci.

Z Hradu ale za své kroky sklízí ostrou kritiku. Podle Jiřího Ovčáčka může pražský magistrát vyvěsit celoročně pouze jedinou vlajku, jež jasně vyjádří všechny počiny, které se snaží uvádět do praxe, a sice vlajku rudou. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, Ovčáčka zchladily jako ledová sprcha. Uživatelé mu neváhali připomenout jeho vlastní aktivity i aktivity jeho šéfa prezidenta Miloše Zemana.

Například přispěvatel do diskuse vystupující jako MajklMajkl Ovčáčkovi připomněl projev prezidenta Zemana na loňském sjezdu KSČM, kam přijel podpořit účast komunistů na správě země.

I Otakar Brabec pak nabídl kompilaci Ovčáčkových textů pro komunistické Haló noviny. Tiskového mluvčího označil za „rudého noka“ a červeně z jeho tvorby zdůraznil především texty: „Vojtěch jedná vždy férově“, „Podejme ruku antikapitalistickým hnutím“, nebo „KSČM odsuzuje odklon od Marxova humanistického poselství“.

Nechyběl ani příspěvek profilu Interregnum brutum připomínající červené trenky, které recesisté ze skupiny Ztohoven v roce 2015 umístili nad Hradem, kde obvykle vídáme standartu prezidenta republiky se slovy Pravda vítězí.

Duhovou vlajkou se rozhodl provokovat i starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Na radnici v Řeporyjích s ní totiž na několik dní plánuje nahradit vlajku České republiky. Starosta Novotný má místo pouze na tři vlajky, nyní na radnici visí vlajka Řeporyjí, České republiky a Evropské unie. Nakonec se prý rozhodl, že na úřadě by měly viset 3 vlajky – duhová vlajka, vlajka Řeporyjí a vlajka EU. Svým záměrem hodlá „nasrat české vlastence“, jak sám napsal. Doznal se, že ho provokování vlastenců rajcuje. Duhovou vlajku má obdržet v pátek ráno.

Festival k přiblížení života leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT) se v hlavním městě koná letos podeváté. Začal v pondělní vpodvečer koncertem na Střeleckém ostrově, vyvrcholí v sobotu karnevalovým pochodem. Na jeho počest bude o víkendu duhově nasvícena Petřínská rozhledna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…