Ovčáček už se neudržel: Snaha obvinit prezidenta ze zodpovědnosti za vraždu dvou mladých lidí. Kult nenávisti. Společnost rozděluje úzká skupina lidí!

28.02.2018 18:20

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček se rozhodl zachovat se zase jednou politicky nekorektně a do svého politického občasníku vložil text, v němž konstatoval, že část oponentů Miloše Zemana šíří ve společnosti nenávist.

Ovčáček už se neudržel: Snaha obvinit prezidenta ze zodpovědnosti za vraždu dvou mladých lidí. Kult nenávisti. Společnost rozděluje úzká skupina lidí!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

„Pro část politické scény, novinářů a aktivistů byly šokem už loňské parlamentní volby, které s přehledem vyhráli Andrej Babiš a hnutí ANO. Katastrofa z pohledu těchto kruhů byla dokonána právě znovuzvolením Miloše Zemana. Obhajoba prezidentského mandátu naplno otevřela stavidla nenávisti, která má jednoznačně iracionální nádech,“ napsal Ovčáček.

Okamžitě dodal, že nejde o nenávist mezi voliči Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Nejde o spor milionů lidí. Podle Ovčáčka nenávist šíří jen relativně úzká skupina osob z politických a mediálních kruhů. Lidem, kteří nenávist šíří, podle Ovčáčka vadí, že ztrácejí vliv, kterým disponovali v minulosti. Tento vliv jim sebrali voliči a šiřitelé nenávisti zvolili zvláštní cestu. Místo toho, aby se pokusili získat opětovně důvěru svých spoluobčanů, rozhodli se rozdělit společnost. Alespoň podle Ovčáčka.

Hradní mluvčí má za to, že se tím vracíme do dob komunistické normalizace, kdy vládnoucí komunisté odmítali a potírali názory, které jim nebyly vhod. Rozdíl je prý jen v tom, že dnes to místo komunistů dělají média spjatá s minulými mocnými.

„Vybraným terčem iracionální nenávisti jsou osobnosti, které mají korektní vztahy s prezidentem republiky. Slušnost je hrubým způsobem odsuzována, stává se předmětem udavačství. Kult nenávisti se přitom nezastaví doslova před ničím. Znectí bez uzardění i osobnosti, které prokázaly osobní odvahu za komunistické totality. Nic mu není svaté,“ pokračoval Ovčáček.  

„Iracionální projevy kultu nenávisti se v části mediálního prostředí projevily i nechutnou a absolutně nepřijatelnou snahou obvinit hlavu státu ze zodpovědnosti za vraždu dvou mladých lidí. Účelově jsou šířeny lži o zdravotním stavu prezidenta republiky, kdy se obětí těchto lží stávají i slušná, nezávislá média,“ dodal ještě.

Slušná většina společnosti by se podle hradního mluvčího měla šiřitelům nenávisti bránit, a to aktivně. Třeba tím, že už nebude mlčet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…