P. Dobeš se stal obětí církevních restitucí, zaznělo v ČT. Peake to odmítá

14.11.2012 22:31

Prezident Klaus označil Pavla Dobeše za úspěšného ministra dopravy, přesto končí. Možná kvůli církevním restitucím. Nahradí ho blízky spolupracovník vicepremiérky Karolíny Peake Robert Vacek., který se stal členem strany LIDEM teprve nedávno. Podle Peake ale nešlo o žádný handl za církevní restituce, jak spekulují média.

P. Dobeš se stal obětí církevních restitucí, zaznělo v ČT. Peake to odmítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně vlády Karolína Peake

Pavel Dobeš (LIDEM) je již jedenáctým ministrem, který se loučí s vládou premiéra Petra Nečase. Důvodem k jeho vyhazovu z vlády jsou dlouhodobé problémy s novým systémem registru vozidel. Tyto se však projevují již delší čas. Proč tedy předsedkyně strany LIDEM vicepremiérka Karolína Peake požadovala jeho okamžitý odchod ze dne na den? Nejen na tuto otázku odpovídala Dobešova stranická šéfka ve středečních Událostech, komentářích České televize.

LIDEM vyžadují politickou odpovědnost a začínají u sebe

"Obávám se, že v souvislosti s centrálním registrem vozidel vyjdou najevo i další problémy," prohlásila v pořadu Peake s tím, že se mohou objevit problémy i mimo registr. "Tyto problémy jsme opakovaně probírali s ministrem Dobešem i na předsednictvu strany LIDEM. "Ukazuje se, že registr nekomunikuje s dalšími registry a kvůli tomu už se celé měsíce např. nevybírají pokuty, dodává premiérka s tím, že smlouvy o změně systému v registru jsou nešťastné. A pokud se někdy v budoucnu ukáže, že těch problémů je ještě víc, tak strana LIDEM podle její předsedkyně nechce patřit mezi partaje, které nejsou ochotny vyvodit z těžkostí politickou odpovědnost.

Spekulace, že Dobešův odchod byl zobchodován za podporu církevních restitucí, Peake v pořadu jednoznačně odmítla. Odchod pana Dobeše není žádným handlem za církevní restituce. Strana LIDEM v minulosti deklarovala, že církevní restituce podpoří, prohlásila v pořadu vicepremiérka s dovětkem, že bude ráda, pokud Pavel Dobeš i nadále zůstane členem, nejmenší parlamentní strany LIDEM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…