PES chcípl, zapomeňte na něj. Za dva týdny bude nový systém, slibuje ministr

09.04.2021 17:40

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger se nehodlá vracet k protiepidemickému systému PES. Blatného dítě je prý třeba přeskupit a doladit. Občané si mají počkat asi čtrnáct dní.

PES chcípl, zapomeňte na něj. Za dva týdny bude nový systém, slibuje ministr
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Petr Arenberger

„My jsme se rozhodli, že půjdeme trochu jiným směrem. Na psa zapomeňte, pokud to není váš pes v boudě na dvorku, na toho nezapomínejte, ten vás uvidí rád,“ zažertoval na tiskové konferenci nový ministr. Resort zdravotnictví podle něj připraví jiný systém rozvolňování.

Tato nová verze systému by měla být hotová asi za 14 dní. „My v podstatě budeme vycházet z toho, co v tom psovi je. Tedy z těch jednotlivých skupin, ale i ty mohou doznat nějakých změn podle toho, jakou jsme měli třeba zpětnou vazbu už v té první verzi. Zároveň to chceme ještě doladit se zájmovými skupinami,“

Současný systém PES ministerstvo dle Arenbergera využije, ale nějakým způsobem ho bude prý nutné „přeskupit  a doladit“. „V podstatě, kdo chce, tak tomu dále může říkat pes, ale já bych se od toho výrazu už možná trochu odsunul s tím, že se bude z logiky věci jednat o jiný systém,“  dodal Arenberger s tím, že vizuál systému bude rovněž změněn.

Protiepidemický systém PES uvedl v život po svém nástupu loni v listopadu dnes již bývalý ministr Blatný. Resort ani vláda se ale v posledních měsících tabulkami vůbec neřídily. Zdůvodněno to pak bylo šířením nakažlivějších mutací koronaviru, čímž údajně rozvolňovací tabulky systému PES ztratily svůj smysl. 

                                                                                                                       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…