Pád Fialy a nové volby. A budou mrtví. Potrhlá a děsivá spekulace

31.10.2021 19:51 | Ze sítí

Do podivné a až potrhlé spekulace se dnes na svém twitterovém účtu pustil kontroverzní biolog a vysokoškolský pedagog Jaroslav Flegr. Podle něj totiž premiér Andrej Babiš (ANO) dělá vše pro to, aby letošní kolaps zdravotnictví byl horší než ty, které způsobil on. A dodává i důvod, proč tomu tak je.

Pád Fialy a nové volby. A budou mrtví. Potrhlá a děsivá spekulace
Foto: Screen ČT24
Popisek: předseda ODS Petr Fiala

„Babiš dělá vše pro to, aby letošní kolaps zdravotnictví byl horší než ty, které způsobil on. Data ukazují, že uspěje. Volič má krátkou paměť a jednoduché myšlení – mrtvé i ekonomický rozvrat přičte na vrub nové vládě. Babiš neusiluje o post prezidenta, ale o pád vlády a nové volby,“ domnívá se Flegr.

V poslední době se Flegr například v rozhovoru pro CNN Prima NEWS vyjádřil k povinnosti nosit respirátory na pracovišti. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí

„Dodržovat by se to mělo a je možný to vymáhat. Buď se bude často kontrolovat, což jde špatně, nebo se zavedou v podstatě drakonické tresty. Něco jako když někdo falšuje bankovky. Prostě pak se to nemusí tolik vymáhat, protože se lidé budou bát toto porušovat. U náš ještě navíc máme tu strašnou výhodu, že Češi jsou bonzáci a rádi nějaké neoblíbené spolupracovníky třeba nahlásí,“ poznamenal k povinnosti nosit respirátory na pracovišti Flegr.

„Takže dodržovatelné to je, rozhodně bychom od toho neměli ustupovat a neměli bychom snižovat okruh lidí, kteří mají nosit roušky, respirátory,“ zmínil Flegr, který dlouhodobě přináší černé scénáře spojené s koronavirovou pandemií.

V sobotu testy potvrdily 5 057 případů covidu, nejvíc za první víkendový den od 20. března. V nemocnicích je 1 417 lidí, z toho 192 v těžkém stavu. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) podle svých slov očekává ještě 14 dní zhoršující se situaci, pak by mohlo dojít k ustálení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…