Pád vlády se blíží, předpovídá Paroubek

21.04.2012 13:15

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek spatřuje v současné vládní krizi, kterou způsobilo vystoupení místopředsedkyně vlády Karolíny Peake z Věcí veřejných, poslední tažení kabinetu premiére Petra Nečase. Nevěří, že by Peake na svou stranu získala dost poslanců.

Pád vlády se blíží, předpovídá Paroubek
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Podle Paroubka je pro Nečasovu vládu strašlivým vysvědčením, že během jejího působení si více než polovina občanů začala myslet, že za komunismu jim bylo lépe. Občané se podle něj v květnu 2010 rozhodovali podle lživých hesel, ze kterých dnes již nic neplatí.

Krize stíhá krizi

Nečasova vláda prý jen zvýšila dluhy, zhoršila situaci s korupcí a navíc schválila církevní restituce, které Paroubek ostře kritizuje. „Jedna krize vlády stíhá druhou. Ta poslední, fatální byla překonána právě před týdnem. A již je tady další existenční krize vlády. Část podařené strany VV kolem K. Peake se oddělila od zcela zkompromitované bártovsko - johnovské party,“ konstatuje Paroubek.

Problém podle Paroubka je, že Peake nedokáže shromáždit deset poslanců. I kdyby se jí to ale podařilo, moc to podle Paroubka neznamená. „Vláda by se dříve anebo později dostala do krize znova. Problém by v takovém případě byl v tom, že řada koaličních poslanců by celou věc pochopila jako příležitost k nekonečnému vydírání, v němž by se Nečasova vláda dříve či později utopila,“ myslí si Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…