Pamatujete na LIDEM? Teď měli sjezd a zvolili si novou předsedkyni

10.11.2013 19:01

Strana LIDEM, která vznikla po odštěpení části poslanců z Věcí veřejných, získala nové vedení. Bývalou poslankyni Karolínu Peake v čele partaje vystřídá Dagmar Navrátilová, která byla dosud pověřenou šéfkou liberálních demokratů. Navrátilová chce stranu nasměrovat zpátky do komunální politiky.

Pamatujete na LIDEM? Teď měli sjezd a zvolili si novou předsedkyni
Foto: Tino Kratochvíl
Popisek: Dagmar Navrátilová

Do předsednictva strany zasedne coby první místopředseda exposlanec Jiří Rusnok a místopředseda Jiří Mikl. Viktor Paggio bude koordinátor pro volby do Evropského parlamentu. LIDEM o tom informovali na svém webu. 

Vyplavali jsme z parlamentního akvária

Navrátilová v neděli na konferenci označila chyby, kterých se podle ní liberální demokraté dopustili. „Podlehli jsme rozhodnutím, která ve své podstatě oslabila stranu,“ prohlásila a poukázala na odvolání bývalého ministra dopravy Pavla Dobeše a odchod Peake.

Nová předsedkyně by LIDEM ráda dostala do komunální politiky. „Vyplavali jsme z onoho parlamentního akvária a nyní se musíme začít zajímat o dění ve svém okolí. Všichni máme své nejbližší okolí, a to chceme měnit dle svých představ,“ uvedla Navrátilová.

Malé subjekty musí táhnout za jeden provaz

Bývalý ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský dodal, že úspěch by mohla přinést spolupráce se spřízněnými politickými subjekty. S tím souhlasil i místopředseda Strany soukromníků Aleš Hemer, který na sjezdu LIDEM přednesl zdravici.

„Myslím si, že do budoucna jiná cesta než táhnout za jeden provaz – a mám teď na mysli malé neparlamentní strany – že jiná cesta není,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…