Pancová a Kott podali stížnost proti vazbě

07.06.2012 9:58

Po zadrženém poslanci Davidu Rathovi podali stížnost na vazbu i další dva obvinění v korupční kauze, ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a bývalý poslanec za ODS Petr Kott. ČTK o tom ve čtvrtek informovala Irena Jeřábková, mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem, kam stížnost dorazila. Ústecký okresní soud je do vazby poslal 17. května. Oba jsou podezřelí, že Rathovi předali sedmimilionový úplatek.

Pancová a Kott podali stížnost proti vazbě
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Soud obdržel stížnost Pancové a Kotta ve středu odpoledne, Rathovu už v pondělí. "Lhůta pro rozhodnutí o stížnosti v trestním řádu stanovena není," dodala mluvčí.

Soud zatím nerozhodl ještě ani o stížnosti bývalého středočeského hejtmana. Okresní soud v Ústí nad Labem ho poslal do vazby 16. května, další obviněné o den později. O vazebním stíhání Ratha rozhodl kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky, pokračovat v trestné činnosti nebo že by mohl utéct.

Policisté ho 14. května zadrželi s krabicí, v níž bylo sedm milionů korun. Kriminalisté tvrdí, že to byl úplatek za zmanipulovanou zakázku na opravu buštěhradského zámku. Poslanec obvinění odmítá, myslel si prý, že v krabici je víno. Za přijetí úplatku mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Spolu s ním policie stíhá dalších sedm lidí kvůli údajným machinacím s veřejnými zakázkami ve středních Čechách. Pancová a Kott čelí podezření, že peníze Rathovi předali.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…