Pane Babiši, to myslíte vážně? Máme video, které usvědčuje vašeho politika, že spí v pracovní době. A vy s tím nejste schopni nic udělat

08.03.2017 14:52

Ono to vypadá jako nevinné hašteření. Jako nenápadný souboj ParlamentníchListů.cz a zastupitele ANO Jaroslava Štěpánka. Jenomže tentokrát je vše jinak. Naše redakce získala exkluzivní záznam z jednání zastupitelstva Prahy 10, které jednoznačně ukazuje, že tento Babišův politik během rokování usíná. A to opakovaně, navíc přímo před kamerami.

Pane Babiši, to myslíte vážně? Máme video, které usvědčuje vašeho politika, že spí v pracovní době. A vy s tím nejste schopni nic udělat
Foto: Praha 10
Popisek: Jaroslav Štěpánek v pracovní době

Shrňme dosavadní skutečnosti. O tom, že Jaroslav Štěpánek během jednání na pražském magistrátu spí, jako první informovala sociální síť Facebook. Nikdo z hnutí ANO po dobu několika týdnů tyto fotografie nezpochybnil, nenapadnul. ParlamentníListy.cz mají k dispozici potvrzení admina početné skupiny Řekněte ANO ne, který tvrdí, že v souvislosti s fotografiemi Jaroslava Štěpánka nebyl nikdy a nikým oficiálně kontaktován.

Poté, co jsme na snímky několikrát upozornili, předseda ANO Babiš jednoznačně konstatoval, že bude „informovat jeho organizaci a krajského předsedu, že takoví lidé v hnutí nemají místo, nechť zjednají nápravu!“ Také proto jsme kontaktovali Martina Stropnického, ministra obrany, který je v současnosti krajským předsedou.

„Pane kolego Stropnický, udělejte si tam pořádek, je to ostuda,“ dodal Babiš s tím, že se všem omlouvá za Štěpánkovo chování. „Já (ho) nevybíral,“ vzkázal závěrem. „Velká kumulace funkcí i ‚únava‘ na schůzích je samozřejmě něco nepřípustného,“ řekl naší redakci Stropnický s tím, že Štěpánek bude (vy)řešen striktně v souladu se stanovami hnutí.

To se ovšem doposud nestalo. ParlamentníListy.cz oslovily celé pražské vedení hned několikrát – opakovaně. „Krajské předsednictvo krajské organizace Praha vyzvalo pana Štěpánka k vysvětlení situace kolem jeho osoby v souvislosti s publikovanými články. Pan Štěpánek sdělil, že připravuje vysvětlující dopis, který předá předsedovi hnutí a předsedovi krajské organizace. Na jeho základě bude svolané společné jednání zastupitelského klubu ANO a krajského předsednictva k zaujetí stanoviska,“ uvedl předseda ANO v Praze Martin Stropnický. Informaci v SMS zprávě potvrdil i místopředseda Grabein Procházka. Místopředseda Jan Říčař z Prahy 11 na SMS z úterý neodpověděl.

Dejme nyní slovo Jaroslavu Štěpánkovi. Ten se proti našim fotografiím a tvrzením, že spí, ohradil.

Anketa

Kdo bude po volbách německým kancléřem? (Ptáme se na váš odhad, ne na vaši preferenci)

hlasovalo: 5414 lidí

„Na zastupitelstvu údajně spím, což naprosto vyvracejí například záznamy z hlasování, účastí na jednáních a podobně. Jsem jako řada jiných politiků starší člověk – na tom snad není nic špatného – a pokud mám na jednání zastupitelstva či rady zavřené oči, tak to rozhodně neznamená, že spím,“ sdělil v dopisu ParlamentnímListům.cz. Dodal rovněž, že jde o naši manipulaci. O několik hodin později rozeslal dopis všem zastupitelům, kde tvrdí, že celá kauza souvisí s jeho funkcí v PRE. „V energetice pracuji celý svůj profesní život a troufám si říci, že jí opravdu rozumím. Pokud jsem se tedy určitou shodou okolností stal členem či předsedou kontrolního orgánu Pražské energetiky, tak jsem se přirozeně začal zajímat také o některé kroky managementu nebo činnosti, které samozřejmě ovlivňují cenu pro koncové uživatele.“ Jak PRE ovlivňuje ceny, na to společnost nebyla schopná reagovat. „Jsme obchodní organizace a nechceme se stát součástí politických postupů, ze kterých vaše otázky vycházejí,“ sdělil mluvčí Petr Holubec.

Jedna z otázek, které podle Holubce vedou k „politickým postupům“, zněla: „Hodlá podle Vašich informací pan Štěpánek navrhnout odvolání ing. Elise, hovořili jste spolu o tom někdy?“ Připomeňme, že Štěpánek drží významnou funkci, tou je předseda dozorčí rady PRE, Pražská energetika, a.s.

Návod na spuštění videa: Klikněte na obrázek, v horní liště vyberte 13. Zastupitelstvo, v dolním menu potom bod číslo 14 (obojí barevně vyznačené). Kamera ihned spustí záběr na zastupitele Štěpánka

Ale zpět k věci. Jaroslav Štěpánek konstatoval, že nespí. Naší redakci ovšem bylo doručeno video, které ukazuje opak. Odkaz najdete ZDE. Vystříhané, po sobě jdoucí záběry jsou pod tímto textem. Jedná se o prosincové zastupitelstvo Prahy 10 a projednávání bodu „Návrh na uzavření dodatku č. 3 ke smlouvě o správě Areálu volného času Gutova ze dne 30. 3. 2012 se společností PRAHA 10 – Majetková, a. s.“ Zde mimochodem na ředitelské židli sedí Štěpánkův blízký muž, tím je Bohdan Urban. Jeho aktivitám se budeme věnovat samostatně, do tohoto článku nepatří.

Náš další zdroj navíc upozornil, že Jaroslav Štěpánek má v politice rovněž dceru. Tereza Hauffenová je členka zastupitelstva Prahy 10, členka Výboru sportovního, členka Výboru pro udělování čestného občanství, členka Komise pro výchovu a vzdělávání a také je v „Komisi Rady hl. m. Prahy pro udělování grantů Celoměstských programů podpory vzdělávání na území hl. m. Prahy“. V ní je vedena jako členka a externista. Najít její vystoupení, případně projevy byl rovněž velký problém. Korektně dodejme, že veškeré tyto funkce jsou podle našich zjištění neplacené.

Fotografie z Rady hlavního města Prahy:

Jaroslav Štěpánek zažil něco podobného. Asi před rokem byl uveden do funkce předsedy pro Smart Cities na pražském magistrátu. Jeho kompetence, znalosti a způsobilost zjišťovalo hned několik zastupitelů: někdejší primátor Tomáš Hudeček či Tomáš Jílek z TOP 09. Oba chtěli vědět, kdo Jaroslav Štěpánek je. Ten, navzdory všem zvyklostem, odmítl vystoupit a reagovat. „Jestli byste, pane Štěpánku, velmi jednoduše mohl říct, až dostanete slovo, přihlásíte se, co to je Smart cities nebo Smart city spíš asi v tomto případě,“ chtěl vědět bývalý primátor Hudeček. Nedozvěděl se nic.

Jaroslav Štěpánek je tedy i nadále členem ANO a nadále je držen v důležitých funkcích hlavního města Prahy, kde je placený de facto z daní obyvatel. Výčet všech nabízí ParlamentníListy.cz níže.

Při sbírání materiálů okolo Jaroslava Štěpánka dostala naše redakce celou řadu podnětů, dokumentů, smluv, záznamů, které nyní nebudeme specifikovat, a svědectví o mnoha dalších zastupitelích v našem hlavním městě. V jejich medializaci hodláme pokračovat i nadále.

„Odvážili jste se k tomu, co další média neudělají, jít proti ANO. Ale není to jen tohle hnutí, je to i řada lidí mezi lidovci, Zelenými, ČSSD, která se podílí na věcech, o nichž by měli vaši čtenáři vědět,“ řekl v přímé konfrontaci s redaktorem jeden z dříve významných politiků Prahy, který si nepřál být jmenován. „Mně vyhovuje, že se o mně nyní moc nepíše,“ uzavřel. 

Přehled funkcí Jaroslava Štěpánka:

  • předseda dozorčí rady TRADE CENTRE PRAHA a.s.
  • člen dozorčí rady Dopravního podniku hl. m. Prahy
  • předseda dozorčí rady PRE (Pražská energetika, a.s.)
  • zastupitel hl. m. Prahy
  • člen pražského krajského předsednictva ANO
  • předseda výboru pro Smart Cities
  • člen výboru pro bezpečnost ZHMP
  • člen výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP
  • místopředseda výboru pro národnostní menšiny ZHMP
  • člen komise Rady hl. m. Prahy pro rozvoj konceptu Smart Cities
  • člen komise Rady hl. m. Prahy pro udělování grantů v oblasti národnostních menšin a integrace cizinců
  • člen zastupitelstva Prahy 10
  • člen Kontrolního výboru Prahy 10
  • člen Výboru pro kulturu a památky Prahy 10
  • člen Komise bezpečnostní Prahy 10
  • předseda oblastní organizace ANO Praha 10

Jednání jsou zřejmě dlouhá a únavná. Ale určitě ne zadarmo...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…