Pane prezidente Zemane, všimli si vás Arabové. Vědí o vás...

28.01.2016 9:42

Výrok prezidenta Zemana o „odstranění premiéra Sobotky za použití kalašnikovu“ se šíří za hranice České republiky. Vedle jiných si ho povšimla i arabská televizní stanice Al-Džazíra, která především zdůraznila, že prezidenta za jeho výrok „roznesli na kopytech“ politici napříč politickým spektrem.

Pane prezidente Zemane, všimli si vás Arabové. Vědí o vás...
Foto: ReproFoto: FTV Prima
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie

Al-Džazíra na svém zpravodajském serveru poukazuje na to, že prezident Zeman vzbudil v Česku pohoršení, když vtipkoval o kalašnikovu jako o způsobu, jakým by se šlo zbavit premiéra Bohuslava Sobotky. Server podotýká, že Sobotka je Zemanův protivník a názorový oponent.

Arabská stanice zdůrazňuje, že Zemana za jeho výrok odsoudili politici napříč politickým spektrem. Poukazuje na vyjádření premiéra pro ČTK, kde Sobotka prohlásil, že „jsme s vysokou pravděpodobností jediná země v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády“, či na společné prohlášení předsedů obou komor Parlamentu ČR. „Jsme přesvědčeni, že podobné výroky ústavních činitelů, jakkoli snad myšlené a řečené v nadsázce, jsou zcela nepřijatelné a nevhodné,“ nechali se slyšet Štěch s Hamáčkem (oba ČSSD). Z opozice citovala Al-Džazíra šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, který měl označit Zemanova slova za nechutná.

Stanice připomíná, že Zeman byl již dříve kritizován za nekompromisní postoj k uprchlíkům. Poukazuje také na to, že označil proud lidí prchajících před válkami z Blízkého východu a Asie za „organizovanou invazi“. Na závěr konstatuje, že Zeman, jenž má jen malou exekutivní moc, se často vyjadřuje proti islámu a muslimské migraci do Evropy.

Článek v angličtině ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…