Paní Miroslavo Němcová, toto nečtěte. Někdo, kdo Vás dlouho zná, si Vás vzal do úst

01.04.2015 20:58

Exprezident Václav Klaus si v rozhovoru pro týdeník Ekonom posteskl, že se naše republika vrací ke „špatnému normálu“, kde pravice jen obtížně hledá své místo. Naše společnost je prý více levicová a jen krátce po roce 1989 bylo možné využít znechucení lidí z levice. Problém je ale podle jeho názoru i v tom, že už u nás pravice v zásadě neexistuje. ODS prý zničili komunistobijci a obdivovatelé Ameriky.

Paní Miroslavo Němcová, toto nečtěte. Někdo, kdo Vás dlouho zná, si Vás vzal do úst
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Václav Klaus na Akci D.O.S.T.

Ačkoli ho k tomu mnozí lidé vyzývají, Klaus nyní neuvažuje o tom, že by se pokusil navrátit do prezidentského úřadu v roce 2018. Pro každého politika sice platí „Nikdy neříkej nikdy“, ale v tuto chvíli má prý jiný cíl. Chce otevírat debatu o proměně Evropské unie, kterou si prý musí tato organizace projít. Musí se vrátit od byrokracie k volnosti jako po roce 1989 Československo.

Pokud jde o současný politický vývoj v Česku, podle exprezidenta se vracíme do z jeho pohledu nedobrého stavu, v němž mají navrch levicové proudy nad pravicovými. Nemluvě o tom, že pravice dnes v Česku ani neexistuje. Jak se pak ale dívá na ODS, kterou sám zakládal?

„To, co teď předvádí Miroslava Němcová, to nevěřím vlastním očím. Žádné takové výroky za těch deset let, co jsem ji v ODS znal, nepronášela a najednou se stala radikální komunistobijkou. A to, jak v ODS začali mít stále větší sílu lidé jako Saša Vondra a s ním spojená mladá generace, kteří vsadili na triviální a barvotiskový proamerikanismus, to je další úder, který ODS dostala,“ konstatoval Klaus.

Je třeba dodat, že Miroslava Němcová vždy patřila v ODS k obhájcům Václava Klause, za jehož předsednictví se v roce 1998 poprvé dostala do Poslanecké sněmovny. V té době se jí také přezdívalo "Klaus v sukních".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…