Pápá. Klíčový státní úředník to hned po ránu zabalil a odstoupil

01.11.2018 8:45

Generální ředitel Finanční správy ČR Martin Janeček definitivně končí. Zlomily mu vaz kontroly svatebčanů, u kterých se snad obával, že mohli během jednoho z nejkrásnějších dnů ve svém životě okrádat stát.

Pápá. Klíčový státní úředník to hned po ránu zabalil a odstoupil
Foto: ČT24
Popisek: Generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček

Šéf Finanční správy Martin Janeček s definitivní platností končí. Během svého úřadování na sebe několikrát upoutal pozornost. Jednou sděloval poslancům, že ho nemají co úkolovat, když po něm zákonodárci chtěli, aby prověřil kauzu korunových dluhopisů dnešního premiéra Andreje Babiše; podruhé to bylo, když jeho podřízení nechali zkrachovat několik firem skrze tzv. zajišťovací příkazy, a nakonec si Janeček vysloužil pozornost novinářů, když požádal svatebčany, aby dokládali, co všechno si na svatbě užili, aby zjistil, zda bylo vše zaevidováno v elektronické evidenci tržeb.

Janeček ve Finanční správě působí od roku 2003. Jejím ředitelem se stal v roce 2014, když post ministra financí zastával dnešní premiér Andrej Babiš (ANO).

O svém odchodu z postu šéfa berních úředníků prý uvažoval již delší dobu. „O tomto kroku jsem uvažoval několik měsíců. Jedná se o mé osobní rozhodnutí. Bližší důvody, které mě vedly k tomuto rozhodnutí, konkretizovat nebudu, pouze mohu potvrdit, že jich je více,“ uvedl Janeček v prohlášení, které má server PL.cz k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…