Papriky, rajčata... TV Nova sčítala ceny: Nebude to dobré

26.04.2020 21:43

Zelenina a ovoce jsou čím dál dražší. A může za to mimo jiné i koronavirová krize, kdy se farmáři potýkají s nedostatkem sezónních pracovníků. Reportáž o cenách přinesl server TN.cz.

Papriky, rajčata... TV Nova sčítala ceny: Nebude to dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cibule, ilustrační foto

Výrazně nahoru šly například ceny rajčat, kdy v obchodech stojí kilogram této zeleniny už skoro dvojnásobek toho co loni. TV Nova pak zmonitorovala i cenu paprik, kdy bílá podle jejího průzkumu stojí 90 korun, červená 130 korun a žlutá 120 korun. Ke zdražení bílé papriky došlo například od začátku března o 15 korun.

Zdražilo však i ovoce, například jablka stojí 37 korun, za kilogram citronů pak dáte 64 korun. Jedni pak prodejcům vzkazují, ať si to za tu cenu nechají, jiní zase, že když potřebují jíst, tak si to zkrátka koupí.

„Vznikla nám tady pandemie, s tím souvisí nedostatek lidí v zemědělství, typicky sezónních pracovníků. Ten problém bude obdobný i u nás, pěstitelé křičí, že nemají lidi,“ uvedl k tomu ředitel Potravinářské komory pro programování a strategii Miroslav Koberna.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…