Parchant a psychopat, vykládá Babiš o šéfredaktorovi, jehož médium sepsalo po včerejším Moravcovi toto...

20.06.2016 10:35

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš je sice rozhořčen, že ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) podpisem reorganizace policie porušil koaliční smlouvu. Ve skutečnosti však hnutí ANO koaliční smlouvu porušuje každou chvíli. Tvrdí to server Svobodné fórum a dokládá to na třech příkladech. Za zmínku ovšem stojí, že Babiš šéfredaktora Svobodného fóra Pavla Šafra označuje jako „parchanta a psychopata“.

Parchant a psychopat, vykládá Babiš o šéfredaktorovi, jehož médium sepsalo po včerejším Moravcovi toto...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Šafr si to ale nenechal líbit a podal loni v květnu na Babiše žalobu na ochranu osobnosti. Letos v březnu Okresní soud Praha-západ rozhodl, zatím nepravomocně, že Babiš má vyplatit Šafrovi odškodné 50 tisíc korun za zásah do jeho osobnostních práv. Šafr se u soudu domáhal omluvy a 100 tisíc korun.

Anketa

Kdo byl nejlepší ministr financí?

18%
7%
1%
2%
1%
1%
3%
0%
63%
hlasovalo: 8179 lidí

Také ANO prý porušuje koaliční smlouvu

Babiš například prohlásil, že hodlá proti vůli KDU-ČSL i ČSSD podpořit návrh komunistů na zdanění církevních restitucí. „Nic nedbá na to, že by tato změna znamenala porušení uzavřených smluv s hrozbou nákladných arbitráží,“ píše server.

Celý text je ZDE

Poukazuje také na to, že ANO zablokovalo přijetí protikuřáckého zákona, aniž by předem avizovalo změnu postoje ve sněmovně.

Nestandardní je i počin ministrů Babiše a Pelikána, kteří předložili poslanecký návrh zákona o whistleblowingu konkurující vládní předloze ministra Dienstbiera. Jejich verze je ještě ostřejší. Zaručuje udavačům nedotknutelnost bez sankcí v případě křivého obvinění, případně statisícové odměny ze státní pokladny.

Server upozornil na to, že Babiš varuje před spiknutím kmotrů. Ale sám Babiš by měl vysvětlovat spojenectví s politickým podnikatelem Ivo Rittigem. Ten upřesnil, že se s Babišem zná už dvacet jedna let a tykají si.

„Pokecají“ Rittig s Babišem u Moravce?

Podle serveru by bylo velmi zajímavé sledovat „pokecání“ Rittiga s Babišem u Václava Moravce, jak Rittig navrhuje. „Moravec by tu rukavici mohl zvednout, jistě by šlo o jeho nejsledovanější pořad v historii. Opravdu jen těžko by se oba pánové bavili o zážitcích z tenisových kurtů, jak dlouholetou známost objasňuje Babiš. K tomu však nedojde, protože se šéf ANO bojí,“ píše server s tím, že Babiš má z minulosti co skrývat. Právě to je prý spouštěčem jeho současné nervozity. „Veškerá závažná obvinění kolem jeho osoby zásadně odmítá, ale jistotu nevyzařuje. A teď se mu pod rukama drolí jeho způsobem uvažování ‚poslední ostrov‘ v policii, na který měl vliv,“ dodal server.

Na jiném místě se tentýž server zabývá včerejším vystoupením Andreje Babiše v Otázkách Václava Moravce. Poukazuje především na to, že Babiš se neubránil záchvatu zuřivosti. Stalo se tak během diskuse o vládní a koaliční krizi, která propukla kolem reorganizace elitních útvarů policie.

Celý text je ZDE

Když mu došly argumenty, převládl vztek

„‚Chovanec je kmotr kmotrů!‘, ‚Rittig řídil Nečasovu vládu!‘, ‚Milenka premiéra řídila vládu podle not mafie!‘, ‚Čapí hnízdo vyšetřují Rittigovi policisté.‘ Tato a další hesla vykřikoval Babiš bez zjevné souvislosti s průběhem debaty poté, co mu došly věcné argumenty a převládl vztek,“ popisuje server.

Všímá si také toho, že Babiše iritoval svými otázkami a poznámkami zejména moderátor pořadu Václav Moravec a také předseda ODS Petr Fiala. „Jste nabrífovanej, abyste mě popravil“ a „Nenavážejte se do mé ženy na Twitteru kvůli Čapímu hnízdu,“ křičel Babiš na Moravce.

Moravec musel Babiše pokárat

Moravec byl prý nucen Babiše dvakrát poměrně ostře pokárat, aby neskákal ostatním do řeči a odpovídal na otázky. Upozornil ho rovněž, že je podle statistiky jeho pořadu nejneukázněnějším politikem. Babiš na to reagoval slovy, že dobře ví, proč odmítá do Moravcova pořadu chodit.

Server také zaregistroval, že na několikrát opakovanou otázku Václava Moravce, proč chválí Šlachtův policejní útvar, který začal vyšetřovat korupční kauzu jeho firmy Agrotec, Andrej Babiš neodpověděl. Stejně tak neodpověděl na dotaz předsedy ODS Petra Fialy, kde získal neveřejné informace o vyšetřování plzeňské Škody Transportation.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…