Parkanová se před výborem vyjádří k nákupu letadel CASA

27.06.2012 6:03

Exministryně obrany Vlasta Parkanová dnes seznámí členy sněmovního mandátového a imunitního výboru se svým stanoviskem k nákupu vojenských dopravních letadel CASA. Policie chce nynější místopředsedkyni sněmovny stíhat v souvislosti s pořízením letadel pro podezření ze dvou trestných činů.

Parkanová se před výborem vyjádří k nákupu letadel CASA
Foto: top09.cz
Popisek: Vlasta Parkanová

Výbor začal jednat o policejní žádosti o vydání Parkanové ke stíhání před týdnem. Zda poskytne doporučení sněmovně už dnes, není jisté. Podle předsedy výboru Bohuslava Sobotky (ČSSD) by mělo rozhodnutí padnout až v červenci.

Nejsou k dispozici všechny údaje

Výbor si minulý týden vyžádal některé podklady včetně vyšetřovacího spisu. Některé údajně ještě nejsou k dispozici.

Policie tvrdí, že Parkanová nenechala vyhotovit posudek na cenu letadel podle zákona o majetku České republiky. Škoda může být údajně až 658 milionů korun. Parkanová, ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a nově i stanovisko Ústavu státu a práva a Legislativní rady vlády ale uvádějí, že v tomto případě neexistovala povinnost posudek vypracovat. Kalousek tvrdě kritizuje postup policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…