Parlamentní listy prý nechaly zmizet článek o Janě Bobošíkové, zaútočil poslanec Volný

20.07.2021 13:17 | Ze sítí

Člen vyšetřovací komise k OKD a nezařazený poslanec Lubomír Volný na svém facebookovém profilu uvedl, že v rámci PL převládly peníze nad obsahem. A že naše redakce cíleně po dvou hodinách stáhla z hlavní stránky článek o Janě Bobošíkové. Dvojnásobná neúspěšná uchazečka o prezidentský úřad a dvojnásobná neúspěšná kandidátka na post senátorky se hodlá znovu ucházet o hlasy voličů. Tentokrát v řadách Volného bloku. Poslanec Volný ovšem lhal.

Parlamentní listy prý nechaly zmizet článek o Janě Bobošíkové, zaútočil poslanec Volný
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Poslanec JAP Lubomír Volný

Anketa

Co je problémem romského etnika v ČR?

hlasovalo: 12797 lidí
„Co mě zase pobavilo, bylo i to, že článek na Parlamentních listech... Prosím vás, na Parlamentních listech, na těch alternativních listech, které by měly strany jako je Volný blok, SPD, KSČM pouštět proti sobě do těch názorových střetů. Ti lidé by tam měli oslovovat celou voličskou skupinu, vyrovnaně, úplně stejně jako na nějakém veřejnoprávním médiu, protože Parlamentní listy si zakládají na tom, že jsou alternativou. To už nejsou," sdělil Volný do éteru.

Pak pokračoval.

„Prostě ParlamentníListy někdo platí a kdo tam je největší inzerent, tak ten může zařídit, že nejdůležitější událost na vnitropolitické scéně, co se týká budoucích voleb, a to dneska jednoznačně bylo představení kandidatury paní Bobošíkové jako lídryně Volného bloku v Praze. Tak ta byla v nabídce Parlamentních listů asi dvě hodiny a potom okamžitě zmizela ve prospěch zpráv, které jsou všední a nezajímavé. Tak bohužel fungují peníze, dnes už i mezi těmi alternativními zdroji," konstatoval.

Poslanec Volný zjevně myslel skutečnost, že texty, které redakce o spolupráci Jany Bobošíkové a Volného bloku napsaly, byly po určité době přeskočeny dalšími materiály. Takto ovšem PL postupují v desítkách jiných případů už deset let.

Co se zmíněných dvou článků týká, redakce jednoznačně odmítá jakýkoli ekonomický prospěch z toho, že by materiály cíleně sestoupily z pozic. Pozice TOP článků na hlavní straně Parlamentních listů jsou řízeny výhradně dle čtenosti. Pokud na článek uživatelé nereagují, je nahrazen jinou aktualitou.

PL měly v červnu téměř 6 milionů návštěv a s více jak 22 miliony přečtených článků se řadí mezi nejsledovanější politická zpravodajství v Česku. Cílem je nabízet co nejširší spektrum názorů. Díky této strategii a obrovskému dosahu jsou PL pravidelně, v rozporu s ochranou názorů zakotvené v Ústavě, častovány nálepkami kontroverzní či dezinformační.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…