Paroubek uvádí tři ministry na vyhazov. A chce hlasování o nedůvěře

24.02.2012 23:06

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek uvádí tři adepty na vyhození z vlády. Podle něj by ji měli ihned opustit Jaromír Drábek, Josef Dobeš a Jiří Pospíšil. Především kvůli aktuálním problémům v jejich resortu. Spolu s tím Paroubek navrhuje hlasování o nedůvěře vládě.

Paroubek uvádí tři ministry na vyhazov. A chce hlasování o nedůvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

„Ministr práce Drábek „zajistil“ změnu softwaru na Úřadech práce tak „dokonale“, že se dostal do kolapsu celý systém výplat sociálních dávek, který probíhá přes tyto úřady. A to ještě v lednu bylo možné v řadě agend využít k zajištění výplat dosavadní, bezchybný software,“ píše Jiří Paroubek na svém blogu. Podle něj je Jaromír Drábek jasným adeptem na vyhazov.

„Dalším vážným adeptem odchodu z Nečasovy vlády je ministr spravedlnosti Pospíšil. V něm se snoubí zvláštní vlastnosti věci zkomplikovat a zauzlit (právnická fakulta v Plzni a vrchní státní zastupitelstvo v Praze se z jeho zásahů zřejmě již nevzpamatují), se schopností mediálně obhájit řadu svých kontroverzních kroků,“ kritizuje pak Jiřího Pospíšila.

„Svými intrikami (účelovými útoky přes nevyšší státní zastupitelství na politiky vládních stran i ČSSD) přispívá k vytváření všeobecného znechucení v zemi,“ dodává Paroubek.

„A konečně nesporným kandidátem odchodu z vlády je (dle prezidenta široko daleko) „nejlepší ministr školství“ J. Dobeš. Dokázal to, co se od listopadu 1989 nepodařilo žádnému ministru školství, dostat do ulic k protestním akcím univerzitní studenty i učitele,“ poukazuje na problémy s vysokoškolskou reformou.

Kvůli tomu by se prý mělo hlasovat o nedůvěře vládě. Nejen tito tři ministři, ale i třeba Leoš Heger nebo Alexandr Vondra či sám premiér by neměli působit na vládě. „Nastává čas, kdy by opozice měla vyvolat hlasování o nedůvěře Nečasově vládě tak, aby bylo možné předčasné volby do sněmovny uskutečnit společně s volbami do zastupitelstev krajů a doplňovacími volbami do senátu v říjnu tohoto roku,“ navrhuje Paroubek řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…