Paroubek žádá premiéra a ministra vnitra o vysvětlení

13.06.2013 11:24

Jiří Paroubek vystoupil na tiskové konferenci strany NS-LEV 21 k zásahu Útvaru na odhalování organizovaného zločinu na Úřadu vlády ČR. Bude žádat sněmovnu, aby mimořádně do programu zařadila tuto kauzu. Vyjádřit by se k ní podle Paroubka měli premiér Nečas a ministr Kubice.

Paroubek žádá premiéra a ministra vnitra o vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Podle Paroubka je zatýkání na Úřadu vlády krokem ke konci vlády Petra Nečase a ukazuje na další krizi vlády.

„Zažil jsem hodně, ale nepamatuji si, že by se něco podobného v historii přihodilo. Aby policie zasahovala na Úřadu vlády, jako v místě lotrovském. Ani si nevzpomínám, že by v ostatních vyspělých státech v posledních 30 letech k něčemu podobnému došlo,“uvedl Paroubek.

Jiří Paroubek požádá sněmovnu o mimořádné zařazení tématu do programu sněmovny tak, aby premiér Nečas a ministr vnitra Kubice vysvětlili poslancům události posledních hodin. Není jisté, jestli tento požadavek podpoří i další poslanci.

Na Úřadu vlády a na jiných místech Česka v noci na čtvrtek zasahovalo komando Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Podle informací médií má být mezi zadrženými bývalý šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř, bývalý poslanec ODS a ministr zemědělství Ivan Fuksa a bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr - všichni tři patřili do skupiny tzv. "rebelů" ODS. Podle serveru iDnes.cz jsou mezi zadrženými také ředitelka premiérova kabinetu Jana Nagyová a bývalý šéf Vojenského zpravodajství a nynější ředitel Správy státních hmotných rezerv Ondřej Páleník a Roman Boček, vlivný politik ODS, jenž nyní pracuje v Českých drahách. Policie ani nikdo z politiků či úředníků to zatím nepotvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…