Paroubkovy zmizelé miliony. Jsou tu nové informace a padlo i slovo „otrokářství“

14.09.2018 7:18

Expremiér Jiří Paroubek má další problém. Možná si na něj došlápnou úředníci z berňáku. Ve hře je prý i možnost, že se Paroubek dostane v podstatě do postavení otroka.

Paroubkovy zmizelé miliony. Jsou tu nové informace a padlo i slovo „otrokářství“
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nezávislý kandidát do Senátu na Ostravsku Jiří Paroubek, někdejší premiér z řad ČSSD má možná další problém. Poté, co se pokusil vysvětlit, kde se vzalo 3,5 milionu korun, které zmizely ze společného rodinného bankovního sejfu, zřejmě bude muset z těchto peněz odvést daně. S odvoláním na daňové experty to napsal server Lidovky.cz. Peníze, o nichž je řeč, měla podle Paroubka odnést Paroubkova brzy již bývalá žena Petra. On sám si je půjčil od svého kamaráda podnikatele Petra Michka.

Expremiér teď slibuje, že ani stát nezůstane zkrátka. „Stát nezůstane opominut, určitě to dobře vyřešíme,“ uvedl Paroubek. Prezidentka Komory daňových poradců ČR Petra Pospíšilová dodala, že expremiér musí vyřešit své daňové povinnosti, i kdyby nechtěl. Berňáku se prý zkrátka nelze za žádných okolností vyhnout.

„On (Michek) mu (Paroubkovi) říká: ‚ty mi dlužíš peníze, ale já je po tobě nechci. Ty si to odpracuješ.‘ Je to naprosto stejné, jako kdyby mu dal hotovost za odvedenou práci. Danilo by se to ve chvíli, kdy by tu hotovost (Paroubek) dostal,“ dodal Jan Čapek, partner daňového oddělení poradenské firmy Ernst & Young.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Finančník Tomáš Hlaváč podotkl, že dohoda mezi Paroubkem a jeho kamarádem je poněkud nestandardní. Připomíná mu to otrokářství. Pokud Paroubek nepracuje pro Michka na základě nějaké smlouvy, jinak je to otrokářství. Pokud by Paroubek pro svého kamaráda pracoval jako zaměstnanec, Michek by musel za Paroubka platit sociální a zdravotní pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…