Paroubkův server varuje: Náměstek Sankot nerozumí divadlu a Národní zničí

09.09.2012 10:54

Ekonomický náměstek ministerstva kultury Martin Sankot, který na ministerstvo doputoval odkudsi z byznysu, nerozumí kultuře a jeho veškeré povědomí o umělecké instituci vychází z toho, že příležitostně zašel jako divák do divadla, svou nekompetentností zničí naši první scénu. A trapná a neschopná ministryně Alena Hanáková tomu dokáže jen přihlížet. Podle serveru spojeného s NS- LEV 21 a Jiřím Paroubkem hrozí Národnímu divadlu velké nebezpečí.

Paroubkův server varuje: Náměstek Sankot nerozumí divadlu a Národní zničí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Balet, Státní opera Praha

Propuštění ředitele Národního divadla provedené z hodiny na hodinu je podle serveru VašeVěc.cz v našich podmínkách bezprecedentním krokem. Jeho důvody jsou navíc mlhavé, nekonkrétní a pochybné. Zůstává prý otázkou, zda o něm skutečně rozhodla ministryně spravedlnosti a jestli se ředitel Dvořák nestal nepohodlným určitým politickým kruhům.

Vměšování náměstka do chodu divadla

Skutečný klíč k odvolání tak prý možná leží ve sporech s ekonomickým náměstkem ministerstva Martinem Sankotem, který prý již v minulosti požadoval po Černém změny, které byly pro provoz divadla nepřijatelné (například odvolání šéfdirigenta těsně před zahájením sezóny). Vměšování ministerstva prý mohlo ohrozit chod divadla.  „Odvolání Černého může být vyřizováním osobních účtů mezi Sankotem (za nímž stojí někdo v pozadí) a O. Černým, který zřejmě někomu vadil,“ usuzuje server.

Trapná Hanáková

Trapné vystupování ministryně Hanákové prý ukazuje, že to možná vůbec není ona, kdo stojí za odvoláním divadelního ředitele. Tomu nasvědčuje i zájem náměstka Sankota o uvolněnou funkci. Server přitom připomíná, že ekonom Sankot není profesionálem v oboru a sám o svých zkušenostech říká, že „byl párkrát v divadle.“  Těsně před začátkem divadelní sezóny se jeho nástup jeví jako nešťastný. Ministryně Hanáková tak prý již podruhé v krátké době prokázala, že svůj resort nezvládá.

„Ministerstvo kultury má vytvářet pro kulturu příznivé podmínky, ne ji nekompetentními personálními opatřeními rozvracet a dusit její rozvoj,“ uzavírá server.  



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…